Pozastavení se týká například natáčení pořadů Na stopě, Náš venkov, Křesťanský magazín, Sváteční slovo, Uchem Jehly, Šikulové, Draci v hrnci, Kabinet Dr. Honzáka nebo divácky velmi oblíbená Všechnopárty, u které jsou premiérové díly připravené do konce března. U některých projektů, jakými jsou předávaní oborových cen Czech Grand Design, nebo Magnesia Litera, se hledá nový termín. Podobná situace je i u tradičního charitativního přenosu České televize Pomozte dětem.

Zrušení letošního 65. ročníku dopadlo i na Eurovizi, jejíž semifinále a finále mělo proběhnout v květnu.  „Zrušení soutěže nás samozřejmě velmi mrzí, jakkoli  se za současného nejistého stavu dalo čekat.  Jakmile situace dovolí, budeme další postup, jak v rámci České televize, organizátorů,  tak i EBU, řešit a komunikovat. Vzhledem k organizační náročnosti projektu nelze soutěž jen tak přesunout v čase, ze své podstaty navíc pracuje na principu sdružovaní umělců, fanoušků i návštěvníků. Kdyby toto mělo být narušeno, nemá smysl uvažovat ani o jiné formě.

Jedná se o čerstvou informaci, proto zatím není jasné, jak soutěž v příštím roce proběhne a v jakém stavu zůstanou národní kola s finalisty. My samozřejmě o vzniklou spolupráci s Bennym Cristo máme i nadále zájem. Celý tým do letošní účasti vložil hodně energie, za kterou mu velmi děkuji, stejně tak organizátorům,“  říká Lucie Kapounová, manažerka vývoje ČT. „Samozřejmě s rozhodnutím Eurovizi zrušit souhlasím a myslím, že bychom se všichni teď měli soustředit na aktuálnější témata, jako je zdraví, imunita a pomoc ostatním,“ dodává Benny Cristo.

Změny se dotýkají všech oblastí výroby a přerušila se i tvorba seriálů a filmů připravovaných na následující sezónu, což ovlivní podobu vysílacích schémat na podzim a v příštím roce. Česká televize v současné době prioritně vyrábí zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální mimořádnou situací.

V programu ale zůstávají již dříve naplánované premiéry. V úterý 31. března ve 20.55 ČT2 uvede dokument Kovy řeší dějiny, který se věnuje složité otázce současného školství - problematice výuky moderních dějin. O týden později v úterý 7. dubna v 16.50 hodin na ČT1 odstartuje nová moderní kuchařská show Menu pro Emu. Foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková věnuje velký prostor dobrému jídlu, receptům, zdravému stravování a vývoji malého dítěte.

V pondělí 6. dubna v 17.00 hodin Déčko představí Slovohrátky. Každý díl se zaměří na jinou oblast českého jazyka. Dětské diváky nečekají žádné složité teorie, ale zábavné hádanky, doplňovačky, jazykolamy, vtipy a kvízy. Moderátorka Anička bude dětem starší kamarádkou a ukáže jim, že se slovy si lze hrát kdykoli a kdekoliv.

Fotogalerie
24 fotografií