Tomicové paní Procházková se o Českého lva střetla se sousedkou Roubíčkovou v podání Kláry Melíškové, která ji získala.

Dále byly adepty na krále zvířat Dagmar Havlová, Tereza Ramba a Jiří Lábus za role hlavní a Vojtěch Kotek a David Novotný za vedlejší nebo mj. Jiří Havelka za režii a scénář. Uspěla Ramba a Havelka se scénářem.

Na křišťálovou sošku Tomicové kromě vítězné Melíškové konkurovaly kolegyně Aňa Geislerová (Miriam v dramatu Amnestie), Jitka Čvančarová (Ludmila v černobílém pekle Nabarvené ptáče) a Kateřina Janečková (Lucka v dramatu Národní třída).

Cenu dostala za travičku Maryšu

Pro Tomicovou tato nominace představuje debut v Českém lvovi. Je prozatím držitelkou Ceny Alfréda Radoka za Maryšu v dramatu Maryša – popravdě však Mařka a rozhlasové Thálie, již dostala v rámci festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio za roli Mado ve hře Znásilnění.

Divadelní prkna začala Tomicová častěji vyměňovat za kameru roku 1998. Skvěle se zhostila mj. rolí psycholožky Kulkové v Nudě v Brně nebo nadržené dámy středního věku, která sváděla dvojici paniců v podání Vojtěcha Kotka a Jiřího Mádla ve Snowborďácích. Zahrála si ve filmech Rafťáci, Anglické jahody, Hany, Bezva ženská na krku či Po čem muži touží.

Ve StarDance se protančila do finále

Před televizní kamerou se Tomicová objevila třeba jako komorná v pohádce Sněžný drak nebo coby máma Honzy v podání Matouše Rumla v pohádce Princezna a půl království. Řadu příležitostí dostala též v seriálech. Nezapomenutelná je její kadeřnice Simona z Ulice, Zdenička z Krejzových nebo Ála ze Slunečné.

Tomicová se nezalekne žádné výzvy, a tak roku 2018 přijala nabídku účastnit se show České televize Stardance …když hvězdy tančí. S Markem Dědíkem se protančila až do finále, kde byli poraženi Jiřím Dvořákem a Lenkou Norou Návorkovou.

Fotogalerie
17 fotografií