Téměř ještě hodinu trvalo, než se taneční parket vylidnil a všichni hosté se odebrali na afterparty do klubu na pražské Letné. Než se tak stalo, všichni se potkali na ploše, dlouze oslavovali vítěze a probírali dojmy z celého StarDance, především však z finále.

Nejprve proběhl proslov šéfa ČT Petra Dvořáka. Ten mimo jiné přítomné, ale také diváky, kteří sledovali živý přenos na facebookových stránkách StarDance, ujistil, že za rok bude Česká televize StarDance opět vysílat. Bude se jednat o jubilejní desátý ročník. „Už jsme prošli jakési přednominace, uvidíme, jak dopadne oslovování,“ řekl Dvořák s tím, že určitě počítá i s moderátorskou dvojicí Marka Ebena a Terezy Kostkové, tedy pokud oni budou také souhlasit. Spokojenost vyjádřil také s fungováním a složením letošní poroty.

Na Marku Ebenovi byla vidět jak úleva, že je už konec, tak také únava. „Právě jsem dojel. Jsem rád, že žiju. V mém věku to není tak jednoduché, takže jsem rád, že je to za námi,“ řekl Eben a prozradil, že po přenosu a po afterparty míří do Karlových Varů, kde bydlí se svou manželkou Markétou.

V centru největší pozornosti byli pochopitelně vítězové, pár Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková. „Já jsem králem, ale královnou je spíš Lenka, která to všechno urvala.  Nejtěžší bylo, že člověk musel překonávat fyzické bolístky, zuby, ramena, kolena. Museli jsme zachovat nějakou harmonii v tom páru. Protože jsme se neznali a pak jsme spolu trávili hodiny denně,“ přiznal herec.

Během mumraje na tanečním parketě po skončení finále byla také zodpovězena otázka, která napadla nejednoho diváka. Jak si vítězové rozdělí skleněnou trofej, kterou dostali z rukou loňského vítěze Zdeňka Piškuly. Mezi hosty byl totiž také designér artefaktu, který prozradil, že vyrobil trofeje dvě, aby i Lenka i Jiří měli tu svou.

I když vzhledem k tomu, že se Jiří s Lenkou budou potkávat i v budoucnu, by si ji mohli putovně půjčovat. Dvořák totiž prozradil, že se jim už hrnou nabídky na společné tancování. Plesová sezóna se blíží, a tak začne boj, kdo si vítěznou dvojici urve coby vzácné hosty a zpestření.

Kdo naopak vidět po skončení finále nebyl téměř vůbec, byla Pavla Tomicová. Když ji chtěli Mariana Prachařová a Jan Onder vyzpovídat pro fanoušky v živém přenosu, nedorazila. „Pavla Tomicová se omlouvá, ale je moc unavená,“ oznámila bez dalších podrobností Prachařová. Jak zjistili fotoreportéři Blesku,  afterparty na Letné si však Tomicová ani její manžel a dcera, kteří ji podporovali v hledišti, ujít nenechali a dorazili. Co se dělo tam? Sledujte Blesk.cz, reportáž z nočního tahu pro vás připravujeme. 

 

Fotogalerie
41 fotografií