Kromě Jenovéfy Bokové za postavu Saši, jíž se rozpadá manželství, byl na Českého lva 2020 nominován tvůrce snímku Karel, já a ty Bohdan Karásek v kategorii Nejlepší scénář. Ani jeden z nich krále zvířat nezískal. Bokovou přehrála Tereza Ramba, a co se týče scénáře bodoval Jiří Havelka.

Pokud by Česká filmová a televizní akademie udělila křišťálovou sošku právě Bokové, mohl to být její druhý lev. Prvního, a tedy zatím jediného, získala za klíčovou postavu v dramatu Chvilky z roku 2018, za niž uspěla i na Cenách české filmové kritiky.

Jenovéfa Boková, mladší dcera známého politického aktivisty Johna Boka a výtvarnice Jitky Bokové a sestra herečky Kristýny Bokové, na filmovém plátně debutovala ve svých osmnácti letech rolí v tragikomedii Ondřeje Trojana Občanský průkaz (2010), natočené na motivy stejnojmenné knihy Petra Šabacha.

Od té doby se Jenovéfa Boková objevila v řadě filmů, jako např. Láska je láska, Rodinný film, Bezva ženská na krku, Ženy v běhu či Do větru, i seriálů (mj. Já, Mattoni, Život je hra, Terapie nebo Strážmistr Topinka).

Půvabná mladší Boková, jejímž partnerem je vítěz druhé řady reality show Robinsonův ostrov Martin Složil, na sebe dokáže upoutat pozornost snad kdekoli se objeví. Třeba na udílení prestižních Czech Grand Design 2019 dorazila s velkou zlatou korunkou s korálky, které jí sahaly až na hruď. Proslula ale nejen svým originálním odíváním, nýbrž též jako jedna z českých hereckých hvězd, jimž nečiní problém se na společenských akcích řádně upravit alkoholem.

Fotogalerie
14 fotografií