Kromě Terezy Ramba byli na Českého lva za nejlepší herecký výkon v komedii Vlastníci nominováni Dagmar Havlová a Jiří Lábus. Snímek Jiřího Havelky měl šanci letos získat rekordních dvanáct křišťálových sošek, a to mj. jako nejlepší film, za režii či za scénář. Kromě Terezy Ramba si sošku odnesl i Havelka za scénář a Klára Melíšková za roli vedlejší.

Tereza Ramba, tehdy ještě Voříšková, se do povědomí široké divácké obce dostala rolí v komedii Karla Janáka Rafťáci. V ní se potkala s Vojtěchem Kotkem, se kterým pak téměř dva roky chodila. Bývalí milenci se setkali též v komedii Vlastníci, kde ztvárnili manžele Zahrádkovi.

Po Rafťácích se stále ještě Voříšková předvedla v Ro(c)ku podvraťáků. Jednu z hlavních rolí ztvárnila v komedii Bobule a v jejích dvou pokračováních. Zahrála si v pohádce Peklo s princeznou nebo ve filmech Ďáblova lest, Zemský ráj to na pohled, Ať žijí rytíři, Ctrl Emotion či Alois Nebel.

Kromě filmových rolí si herečka nenechala ujít ani seriálovou zkušenost. Vidět byla např. v sériích Místo v životě, Trapasy, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl či Terapie.

Prosadila se dokonce v zahraniční produkci, jako byl seriál Borgia či Pohřešovaní. Mimo kina a televize je k vidění i na divadelních prknech.

Tereza Ramba je také známá nahými scénami a opakovaně se předvedla coby modelka, fotila např. pro prestižní časopis Elle.

Fotogalerie
9 fotografií