Snímek Vlastníci získal celkem dvanáct nominací na Českého lva, a to mj. za nejlepší film, režii a scénář. Nominacemi byli ověnčeni i Dagmar Havlová, Tereza Ramba a Jiří Lábus coby herci v hlavních rolích a Klára Melíšková, Pavla Tomicová, Vojtěch Kotek a David Novotný za úlohy vedlejší. Proměnili ji Ramba, Melíšková a Havelka za scénář.

Domovní schůze na plátnech kin

Film je dokonalým popisem schůze společenství vlastníků jednoho bytového domu. Každý z členů tamního výboru má jiné představy, jak s činžákem naložit a kam investovat peníze. Jsou mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, vypočítaví prospěcháři či rafinovaní manipulátoři. A to není zdaleka celý výčet osob, které se na schůzi sešli…

Jak se tedy mohou dohodnout na společné cestě, jíž se bude ubírat jimi obývaný dům? Je to velmi zábavná podívaná, při níž některým až naskočí husí kůže, když si uvědomí, že právě tohle nedávno zažili na schůzi vlastníků bytů v domě, v němž žijí.

Režisérem filmu je Jiří Havelka, který ho natočil podle vlastního scénáře. Námět již velmi úspěšně představil na divadelních prknech v podobě hry Společenství vlastníků, při jejímž psaní se inspiroval vlastními zážitky ze schůzí majitelů bytových jednotek.

Komedie Vlastníci dvakrát bodovala v Cenách české filmové kritiky, a to za scénář a herecký výkon Terezy Ramba.

Fotogalerie
8 fotografií

Recenzi filmu Vlastníci čtěte ZDE >>>