Coby nesmlouvavý a namyšlený investor Janek Linhart (24) se Marek Lambora objevil na rodinném statku Slunečná. V něm se po smrti majitele Martina Popelky alias Oty Jiráka (70) řeší problém, co bude s majetkem dál.

Farmu Slunečná, jejíž součástí je též penzion a hospoda, podědily sestry Týna a Sylva, které mají naprosto odlišné představy o jeho budoucnosti. Týna v podání Evy Burešové (26) chce v otcově práci pokračovat, Sylva, již hraje Barbora Jánová (30), ho míní prodat.

Na statku Janek Linhart potkal Týnu a se svými kamarády se vsadil, že ji coby známý lamač dívčích srdcí dostane. Jak se ale postupně ukazuje, bohatý spolumajitelem firmy zabývající se prodejem elektřiny není až takový nafoukanec a sobec, jak se navenek zdá. Atraktivní, rozhodná a odvážná Týnka mu prostě učarovala…

Herec Marek Lambora, který je ve skutečnosti velký sympaťák, prý již od mala cítil, že být třídním šaškem je jeho předurčením, a proto se v polovině osmiletého gymnázia rozhodl pro studium hudebně-dramatického oboru Pražské konzervatoře. Na profesionálních prknech začínal v Černém divadle Jiřího Srnce, díky jehož projektu Antología začal cestovat po světě.

Na televizní obrazovce se Marek Lambora objevil v epizodních rolích v seriálu Expozitura 2 a v Lovcích záhad. Natočil několik reklamních spotů a studentských filmů ve spolupráci s FAMU.

Seriálovým nadšencům jistě utkvěl v paměti jako Martin Pátek, syn tamního lakomce a podvodníka Radima Pátka v podání Petra Čtvrtníčka, v úspěšném Přístavu z produkce TV Prima.

Filmový debut si Marek Lambora odbyl v komedii Ostravak Ostravski (2016). Jednu z hlavních postav ztvárnil v pohádce Princezna zakletá v čase (2020).

Video
Video se připravuje ...

Prima v roce 2020: Návrat superšéfa Pohlreicha a nový seriál! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
15 fotografií