Hlavní soutěžní část desáté řady StarDance …když hvězdy tančí zhlédl krásný 1 milion a 350 tisíc diváků starších patnácti let, a rozhodnutí dokonce 1 milion a 390 tisíc. Tolik lidí zajímalo, kdo postoupí do finále a pro koho se deváté kolo stane posledním. Soutěž nakonec opustil youtuber Karel Kovář (23) alias Kovy. Populární taneční soutěž pro nejzářivější hvězdy českého šoubyznysu, plná elegance, noblesy a krásných společenských rób, se tak znovu stala nejenom hlavním pořadem večera, ale i celého dne.

I třetí místo si udržela Česká televize, cyklus krátkých dokumentů mapujících zlomové okamžiky naší doby od listopadu 1989 po současnost s názvem Sametové stopy si nenechalo ujít na 778 tisíc lidí. Daleko za ním byl napínavý fantasy snímek Sedmý syn, který dávali na Nově a v jehož hlavních rolích zazářili Ben Barnes (38), Jeff Bridges (70) a Julianne Mooreová (59). Příběh mladého muže, snažícího se ovládnout magii a porazit zlou čarodějnici, běžel v 563 tisících televizí.

Finále zábavné show Česko Slovensko má talent na Primě si pustilo jenom 468 tisíc lidí. V porovnání se StarDance je to skutečně obrovský propadák. Diváky nenalákal ani společný duet Marty Jandové (45) a rappera Bokiho (24), ani předem avizovaná přítomnost milenky Jakuba Prachaře (36), jenž je ještě stále ženatý s Agátou Prachařovou (34), v publiku.

Také v neděli Česká televize bodovala. Své příznivce přilákala k obrazovkám dalším příběhem z cyklu Jak si nepodělat život. S 1 milionem a téměř 130 tisíci diváků se stal nejsledovanějším nedělním večerním pořadem po dvacáté hodině, tedy v „prime time“. Dvojka opět patřila Sametovým stopám, ty tentokrát vidělo 769 tisíc lidí, trojku pro sebe urvala tragikomedie Vratné lahve. Hořkosladký film oblíbeného režiséra Jana Svěráka (54) o důchodci, který si chce užít podzim života se vším všudy, vidělo na Nově 618 tisíc lidí.

Těsně za filmem, jehož hlavní roli si napsal scenárista Zdeněk Svěrák (83) přímo na tělo, se umístilo 168 hodin s Norou Fridrichovou (42). Tento publicistický pořad České televize zaujal na 602 tisíc sledujících. Primácký pořad Máme rádi Česko vidělo „jenom“ půl milionu lidí. Jak se zdá, Česká televize tak tentokrát vsadila na jistotu.

VIDEO: Kovy na Czech Social Awards o StarDance: Už jsem protančil boty!
Video
Video se připravuje ...

Kovy na Czech Social Awards o StarDance: Už jsem protančil boty! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
33 fotografií