Na pódiu kromě zahraničních hereckých protagonistů Barryho Peppera, Juliana Sandse, Udo Kiera či Stellana Skarsgaarda děkovala i jednu z ústředních postav ztvárňující Jitka Čvančarová. Zvolit na takovou příležitost róbu, není pro žádnou herečku jednoduché. Zejména pokud má korpulentní figuru. Obstála tedy charismatická, ve filmu excelující bruneta, či ne?

Odpověď zní ano, troufám si říci. „Krejčové v dílně vyšly Jitce vstříc. Šily celý víkend. Na šaty byla použita látka určená haute couture,“ říká Liběna Rochová. Profesorka UMPRUM a oděvní výtvarnice, kterou herečka na poslední chvíli oslovila, a ona na pompézní a zároveň minimalistické róbě dokázala, jak velkou sílu nosná konstrukce střihu látky má.

Model se zlatavým akcentem šperků již neexistující zn. Zorya dává v aranžovaném dekoltu vyznít smyslnosti ňader, aniž by si zadal s ordinérností. Psaníčko decentně splývá a rudá dramatičnost, která výpovědi v glamour poloze konvenuje, umocní.

Doprovod Jitky, v mnoha polohách včetně módy nesmírně kreativní kadeřník Michal Zapoměl, svou invenci potvrdil i ležérním, zcela originálním, lehkou rukou pojednaným outfitem, který problematický monolit bílé směle obhájí.

VIDEO: Jitka Čvančarová v Benátkách

Fotogalerie
38 fotografií