Za tenhle malér musel někdo přijít o místo! Zapomenout na stole Zimohradu typický hnědý kelímek s bílým plastovým víčkem od známé značkové kávy – a navíc přímo před jednou z hlavních postav, tedy krásnou Daenerys v podání Emilie Clarkeové  (32) – je prostě faux pas, které fanoušci rozhodně nepromíjejí. Přestože v nejnovějším díle populárního fantasy seriálu z produkce HBO nechybí celá řada dramatických scén a momentů, co svým příznivcům vženou slzy do očí, je to právě tenhle záběr, jenž vyvolal největší zájem.

Mnoho fanoušků si nejprve myslelo, že jde o nějaký vtípek tvůrců nebo snad rafinovaná reklama po celém světě rozšířeném řetězci kaváren, pak se ale na příslušnou čtvrtou epizodu z osmé řady Her o trůny podívali sami… a na vlastní oči se přesvědčili, že během oslav porážky hrozivých bílých chodců k tomuto bizarnímu nedopatření skutečně došlo. A nechápali, jak je možné, že si toho nikdo nevšiml. Ani během natáčení, ani ve střižně, ani při postprodukci, nikde.

„Na stole je kelímek od Starbucks. Doopravdy. Jakože cože? Dva roky natáčeli těchhle šest epizod!“ zlobí se někteří fanoušci. Jiní zase berou celou situaci s humorem a například spekulují, zda si bělovlasá Dany nechala na kelímek napsat všechna svá jména, jak je v tomto řetězci dobrým zvykem. Barista by ale na všech jejích titulech vypsal fixku, jelikož je to Daenerys Za bouře zrozená z Rodu Targaryen, První Svého Jména, Nespálená, Královna Meereenu, Královna Andalsu, Rhoynaru a Prvních lidí, Khaleesi Velkého Moře Trávy, Ničitelka řetězů a Matka Draků.

Kromě toho to není poprvé, co se tvůrci dopustili podobného kiksu. V docela první epizodě rozsáhlé série Her o trůny všímaví diváci upozornili na muže, který se v pozadí jedné z ústředních scén jen tak mimochodem projde v moderních džínách a značkovém saku. Populární show se ale každopádně chýlí ke konci a 20. května bude konečně jasno, kdo usedne na ikonickém železném trůnu a stane se vládcem celé říše.

VIDEO: Game of Thrones - teaser na 8. sérii

Fotogalerie
39 fotografií

Více o konci seriálu Hra o trůny čtěte ZDE