Kotek v buvolí paruce
První dva díly minisérie Marie Terezie vidělo více než dva miliony diváků. Česká televize tak v koprodukci natočila dva další díly, které dějově navazují na konec druhé epizody. Vše se bude točit kolem let 1741 až 1745 a válek o rakouské dědictví. A více prostoru dostane Vojtěch Kotek (31) v buvolí paruce Františka I. Štěpána Lotrinského. „Život Marie Terezie je opravdovou studnicí příběhů, které v sobě nesou témata důležitá pro současného diváka, třeba postavení ženy ve společnosti, proto jsme se rozhodli pokračovat,“ prozradil kreativní producent projektu Jan Maxa (55).

Zločiny Velké Prahy
Z obrazovky na jaře nezmizí ani Jaroslav Plesl, objeví se ale v úplně jiné roli než ve Zkáze Dejvického divadla. V seriálové kůži ambiciózního inspektora Budíka bude vyšetřovat zločiny z dvacátých let minulého století v době, kdy se centrální Praha spojila s 38 městečky a obcemi. V deseti dílech diváci uvidí také Jiřího Langmajera (52). Režisérskou taktovku si vzal na starost Jaroslav Brabec (64), který měl velké problémy v hlavním městě natáčet, a tak většinu záběrů paradoxně nasnímal mimo Prahu.


Četníci ze Znojma
Tenhle krimiseriál volně naváže na Četníky z Luhačovic, děj se pouze přenese do Znojma a roku 1920. „Dvě z hlavních postav první řady budu pokračovat i zde. Způsob vyprávění nových Četníků ale trochu zvážní. Mohu slíbit, že nové postavy, které si diváci oblíbí, nezabijí hned při první možné příležitosti,“ prozradil scenárista Petr Bok (46). Konkrétní jména ale zatím neprozradil.

Místo zločinu Ostrava
Stejně jako v divácky úspěšném seriálu Případy 1. oddělení se budou v její ostravské »kopii« řešit skutečné případy. Šéfem téhle mordparty bude Pavla Beretová, která si už zahrála v kriminálce Vzteklina. „Je to pro mě vždycky jiné, i když je to podobný žánr. Ve Vzteklině to byl úplně jiný úkol. V tomhle třináctidílném seriálu je moje postava šéfka prvního oddělení,“ řekla Aha! herečka.

Hlava medúzy
Tentokrát nebude za Černou vdovu ani blbkou Ilonou z Most!, ale zahraje si mnohem serióznější roli – šéfku brněnských kriminalistů. Jitka Čvančarová alias emancipovaná Karin bude mít u svých kolegů pořádný respekt. „Vybrali jsme si podobu medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden zločin,“ říká režisér Filip Renč (53).

Pistolník Krajčo
Pořádný fofr měl v den tiskovky Richard Krajčo (41). Odběhl si přímo z natáčení, ani se tak nepřevlékl do civilu a před šokované účastníky konference si sedl s bouchačkou na stehně a v neprůstřelné věstě. Potom, co v několika větách představil dvoudílný televizní thriller Vysoká hra o kriminálních kauzách z politického prostředí, musel zase běžet. Svůj filmový kolt pak vytáhl uprostřed Václaváku a předvedl pár drsných póz.  
Krajčo mluvil do mikrofonu v policejním stejnokroji.

 

Fotogalerie
10 fotografií