Před pěti lety vstupoval Holiček do seriálu jako mladý doktor Zajíc, o dva roky později příběh opouštěl s nálepkou tehdy největšího záporáka seriálu. A teď je zpět.

„To jsme udělali úmyslně. Jeho jméno totiž během výzkumu mezi diváky znělo mnohokrát. Zajímalo je, kam ten padouch s miminkem odešel a jak žije,“ prozradila kreativní producentka Simona Matásková (51).

Holiček alias MUDr. Zajíc totiž Ordinaci opustil poté, co se mu zabila při autonehodě žena Stela. Lékařům se ji nepodařilo zachránit. Dítě, které nosila pod srdcem, přežilo a ujal se ho táta Tomáš.

Herec ale ze seriálu nezmizel nadobro. Stal se součástí dramaturgického týmu a dokonce jedním z režisérů. Po návratu na obrazovku ale netoužil. „Rád bych předeslal, že já na rozhodnutí o Zajícově návratu nemám žádný podíl. Když došlo na tohle téma, řekl jsem, že se k tomu vůbec nebudu vyjadřovat. Nebyl jsem dokonce ani u toho, když se o tom rozhodovalo. Ani potom jsem z pozice dramaturga tu postavu nepřipomínkoval, nechtěl jsem do toho zasahovat jinak než jako režisér,“ sdělil Holiček.

Jako profesionál je připravený na problémy spojené s jeho záporákem. „Klasicky si mě lidé začali plést s postavou, a tak se na mě sesypala sprcha facebookových útoků, které vyhrožovaly mně i mojí manželce. Bylo to nechutný, ale už je to pryč,“ svěřil se Braňo poté, co zmizel z obrazovky. Nyní jen tiše doufá, že s jeho návratem se výhrůžky nezačnou opět vynořovat.

VIDEO: S Ordinací se vracejí i staří známí! Nová dramata od 8. ledna!

Video
Video se připravuje ...

S Ordinací se vracejí i staří známí! Nová dramata od 8. ledna! TV Nova

Fotogalerie
53 fotografií