Nejpopulárnější diskusně-analytický pořad České televize Otázky Václava Moravce po třech letech opustil prostory Žižkovské věže a vrátil se zpět na Kavčí hory po nutné modernizaci studia. Autorem návrhu nových a originálních dekorací pro studio na Kavčích horách je architekt Michael Klang, light-designérem Josef Špelda, a režiséry pořadu zůstávají i v novém Kamila Vondrová a Mojmír Kučera.

Studio je nyní pastelově šedorůžové, nabízí pohled na diskutující tu skrze jakési bubliny, tu seshora, na jejich poznámky, což je jistě inovátorské, jenže u diváků rozhodně tahle novinka úspěch nemá. Na Facebookové stránce pořadu záhy strhla vlna nespokojeného brblání. „To studio je, promiňte, strašné. Jde na mne klaustrofobie a tu normálně nemám,“ stěžuje si fanynka pořadu, a její negativní názor patří ještě mezi ty slabší. Jiné jsou totiž už drsnější…

„To studio je jednoduše katastrofa. Vypadá, jako kdyby bylo vykradeno. Studené, vůbec neosloví. Podívejte se na italskou Rai, jaká má studia u svých pořadů, nebo německá ZDF. Je fakt pravda, že Češi nemají cit pro design a styl, málo naplat,“ myslí si například jeden z pravidelných diváků.

 „Studio fakt hrůza! Dekorace jako u studiových pohádek České televize ze šedesátých let, a podle mého tak trochu vykradená chobotnice z Letné,“ zlobí se jiný fanoušek, odkazujíc na kontroverzní knihovnu Jana Kaplického (†71), a ani další nejde pro příkrý soud daleko: „Zbytečně vyhozené prostředky koncesionářů,“ myslí si.

 „Všechna studia mají za sebou falešná panoramata. Jen Otázky Václava Moravce měly důvtip a výhled na opravdové živé město za každého počasí. Mě to moc bavilo,“ stýská si další. Je pravdou, že oproti prosklenému „akváriu“ Žižkovské věže je tohle zkrátka něco úplně jiného. V nové místnosti ostatně nebyl spokojený ani host moderátora Václava Moravce. „Změnili jste studio, ale nezměnili jste styl komunikace,“ rozčiloval se premiér Andrej Babiš (64), když mu oblíbený moderátor oponoval. 

Fotogalerie
29 fotografií