Pořady, které přitom před Lynčem dostaly přednost, byly – až na Modrý kód – také dramatické a detektivní. První místo jako již tradičně obsadili Specialisté s Davidem Prachařem a Janem Zadražilem, které vysílají na Nově. Sledovalo je více jak milion diváků, konkrétně 1008 tisíc.

Primácký Modrý kód, seriál z lékařského prostředí, si pustilo 884 tisíc diváků. A na třetím místě s 774 tisíci diváky následovala na Nově Kriminálka Anděl s Markem Taclíkem v hlavní roli. A nový, neokoukaný seriál a s novými, neokoukanými herci se umístil až jako čtvrtý…

Na facebookových stránkách pořadu a na ČSFD pak diváci ventilují své zklamání. Zaznívají názory jako „mizerné herecké výkony, nesympatičtí hrdinové, otravná hudba, marná snaha natočit něco na styl Pustiny produkce HBO nebo Vztekliny“. Seriál, který se zrodil v rámci workshopu studentů filmových škol, podle kritik čpí politickou korektností a neoriginalitou. Vypráví totiž o rasově motivované vraždě mladého Roma v městečku, kde je každý podezřelý.

Ožehavé téma rasismu rozpoutalo divoké debaty zejména na sociálních sítích. „Jsem nadšen, že se z koncesionářských poplatků točí takové výchovné skvosty,“ podotkl například ironicky jeden z diváků, a další si přisadil: „Jak za socialismu, když ÚV KSČ zavelelo, že se musí natočit seriál na nějaké strašně důležité téma…“ Zdá se, že pokus „nastavit zrcadlo společnosti“ diváky k obrazovkám tolik nenalákal. To ostatně poznáme už za týden, teprve sledovanost druhého dílu zpravy odhalí v plné nahotě to, jak dílo diváky zaujalo.

Video
Video se připravuje ...

Specialisté zpět v plném nasazení už dnes večer! TV Nova

Fotogalerie
36 fotografií