Rosák jako profesor Karel Hofbauer téměř po roce a půl působení v seriálu definitivně skončí. „Autoři se rozhodli, že dějová linka sympatického profesora již nebude pokračovat a otce Davida Hofbauera nechají zemřít,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj z televize. A protože pro herce vymysleli pomalou smrt, není divu, že to pro Rosáka nebylo nic, na co by rád vzpomínal.

„Samozřejmě umírání není nikdy příjemné. Nebyl to bůhvíjaký zážitek. Paradoxně nejhorší při natáčení je to ležení v posteli. Někdo by si mohl myslet, že jsem si to užíval, ale opak je pravdou. Je to nepříjemné, a navíc jsem hrál postiženého po mrtvici, takže jsem se nemohl moc hýbat,“ prozradil Rosák, který měl v posledních scénách, jimiž se zahájí díly nové série, i hodně scén, kdy nemluvil.

Rosák ale nebude v prvních poprázdninových dílech jediným hercem, který v seriálu skončí. Jako první svůj odchod z Modrého kódu oznámil v červnu i herec Marek Němec (37) alias doktor David Hofbauer, který se bude muset smířit se smrtí svého otce. Za jakých dramatických okolností odejde on, Prima ale zatím tají. Jestli Němce čeká také drama na nemocničním lůžku, nebo opravdu odjede za novou prací do zahraničí, se dozvíte už dnes večer ve 20.15 na Primě.

Fotogalerie
6 fotografií