Novácký seriál s Terezou Hofovou (38) a Matějem Hádkem (42) sklízí úspěchy již od prvních dílů a jeho sledovanost stále stoupá. Obrazovkám kraloval ostatně i během nedělního večera, a zcela tak rozdrtil obávaného konkurenta v podobě snímku Masaryk, jeho první část uvedla Česká televize.

Zatímco kvůli životopisnému filmu o Janu Masarykovi, jenž byl loni oceněný neuvěřitelnými 12 Českými lvy, si podle informací agentury MediaGuru ČT1 zapnulo jen zhruba 778 tisíc lidí, seriál Dáma a Král si vysloužil dvojnásobnou sledovanost - sledovalo ho totiž přes 1,4 milionu diváků! Více než Masaryk zaujaly dokonce i Střepiny se sledovaností 832 tisíc.

Masaryk přitom zrovna moc neoslovil ani ty diváky, kteří k němu v neděli večer usedli. Alespoň to tak vypadá z jejich reakcí. „Táhne se, je to bez děje, samá vycpávka," napsal na Facebooku České televize jeden divák. Zklamání neskrývali ani další lidé, i když většina z nich vyzdvihla alespoň herecký výkon Karla Rodena v titulní roli.

„Film je otřesný a zbytečný. Jen je to vlastně jeden rok jeho života. Čekal jsem kompletní životopisný film," stěžoval si další uživatel sociálních sítí. „Strhující nuda," doplnil kdosi a někteří se navíc i podivovali, jak mohl tento film zabodovat na Českých lvech.

Masaryk si totiž loni vysloužil hned 12 cen - kromě Rodena za hlavní mužský výkon a Oldřicha Kaisera (62) za vedlejší mužský výkon získal snímek také sošky v kategorii Nejlepší film a také za scénář, režii, střih, zvuk, kostýmy, hudbu, filmovou scénografii, masky a kameru.

Hromadnou výhru ostatně doprovázela i kontroverze, jelikož snímek byl před udílením cen promítán v kině pouhý týden, a tak se mnohým nezdálo, že ceny shrábl film, který vlastně zatím skoro nikdo neviděl.

VIDEO: Trailer snímku Masaryk: Sex, drogy a Herzigová! Roden šňupal

Video
Video se připravuje ...

Sex, drogy a Herzigová: Roden v novém filmu jako Jan Masaryk! Bioscop

 

Fotogalerie
54 fotografií