„Táhni si, domů, černá hubo! Mám strach o svůj život, raději spávám jinde,“ svěřil se se svými obavami Abdel, přezdívaný Abi, deníku Aha!.

Abdel Daoud žije 15 let v České republice a nikdy se nesetkal s žádnými útoky kvůli barvě pleti nebo vyznání. To vše se však změnilo ve chvíli, kdy ho jeho kamarádka přihlásila v květnu do pořadu Prostřeno! a Abi do pořadu šel. Tato kuchařská show vše změnila a jeho poklidný život obrátila vzhůru nohama. Teď se Abi setkává s výhrůžkami den co den.

„Teď je to na pořadu dne. Přitom jsem nikomu nic neudělal, lidi se nechali ošálit hlavouny z Primy, jen stačilo šikovně sestříhat záběry,“ říká nešťastně Abi deníku Aha!.

Za všechno může vepřové maso! Jelikož pochází z Egypta a je muslim, není zvyklý jíst, jako většina muslimů, vepřové maso. Tento požadavek v televizi řekl, ba co ještě víc, zanesl ho do smlouvy.„Vařil jsem jako první, hned jsem upozorňoval, že vepřové jíst nemohu. To ale nebrali v potaz, i když jsme to měli i ve smlouvě,“ řekl Abi deníku Aha!.

Při natáčení Prostřeno! se prý točí deset až třináct lidí na malém prostoru. Závěrečné otázky se spolusoutěžícím opakují do omrzení, staví je proti sobě.

„Toto na obrazovce neukážou. Je mi podezřelé, že i když se pořad točil v květnu, vyšla s ním Prima až teď, když se v Česku naplno rozjela kampaň proti nelegálním uprchlíkům. Televize zařadila tento náš natáčecí týden tendenčně,“ řekl přesvědčeně Abi deníku Aha!.

Fotogalerie
7 fotografií

Abiho nyní lituje, že do soutěže šel. „Lituji, že jsem do toho šel. Debilní program ze mě, ale i z ostatních muslimů dělá debily. Prostřeno je prostě pořad pro dementy,“ řekl  deníku Aha! majitel čajovny v Ostravě. Abi zřejmě bude televizi Prima žalovat.