Egypťan, dlouhá léta žijící v Česku, se kvůli působení v Prostřeno! setkal nejen s nárůstem rasistických výroků vůči své osobě, ale také se televizní popularita nepříjemně dotkla jeho podnikání, tedy provozování kavárny.

První pokles tržby prý zaznamenal už v květnu, kdy začala rekonstrukce ulice, ve které svou provozovnu má. Pak mu prý ublížila vedra, která v Česku panovala. A pak přišel tento týden a vysílání pořadu Prostřeno!, ve kterém soutěžil.

Aliho nejspíš část diváků odsoudila, protože jako muslim odmítl ochutnávat pokrmy z vepřového masa a sám přitom nutil své hosty dojíst všechno, co jim dal na talíř. A tak někteří zákazníci přestali do jeho kavárny chodit. A on se tak bojí, že pokud to takhle půjde dál, bude muset lidově řečeno zavřít krám.

„To máte jak s cigaretou, shoří. Peníze vložené do podniku se mi nikdy nevrátí,“ řekl Aha! otec dvou dcer, který navíc podniká v Ostravě, kde podle něj lidé nemají tolik peněz, protože v regionu není práce. „Zákazníků ubývá a teď je to ještě horší. Lidé si proti mně vytvořili předsudky kvůli televiznímu vaření,“ stýská si živnostník.

Video
Video se připravuje ...

Konec Prostřeno! s Egypťanem Abim: Čekali jsme všechno, ale tohle...?! FTV Prima