Pondělí

Perný týden jim začíná pondělním večerem, kdy se loučí s vypadnutým finalistou. Zbylí finalisté už vědí na jaké téma se budou zpívat písně na další nedělní kolo. Večer si jdou většinou sednout do nějaké restaurace, kde se symbolicky rozloučí s vypadnutým zpěvákem. Alespoň tak jejich program popisuje slovenský server pluska.sk.

Úterý

Druhý den v týdnu bývá pro SuperStáristy dnem volna a odpočinku. Můžou se setkat se svými blízkými nebo vyrazit na procházku po městě a třeba na nákupy. Režim mají ale stále zpřísněný, na každém kroku je doprovází ochranka. A štáb jim také doporučil, vyhýbat se místům s větším počtem lidí, aby na sebe nestrhávali moc velkou pozornost.

Středa

Ve středu začínají zkoušet nové písně. Ty pak finalisté nacvičují s klavíristou a hlasovým pedagogem Jurajem Tatárem. Ve výběru písniček pomáhá hudebnímu dramaturgovi Rišovi Reimanovi i dramaturgyně Gabika Drobová a režisér Peter Núňez. Spolu s hudební produkcí vybírají seznam písní, z kterých volí pro finalisty ty nejvhodnější. Každý má právo odmítnout vybranou píseň zpívat a pak se hledá nějaký kompromis. Finalisté většinou nechtějí zpívat staré skladby, které neznají. V tento den také děvčata podstupují úpravu vlasů, zkouší se různé účesy, aby se zjistilo, co jim nejvíce bude v neděli slušet. Krom toho mají superstáristé i hodinu angličtiny, kde si procvičují výslovnost. A večer si pak kluci „ničí“ těla v posilovně.

Čtvrtek

Ve čtvrtek přichází řada na kostýmové zkoušky. Finalisté si vybírají různé outfity na nedělní přenos. Během dne se také věnují různým PR aktivitám. Jako je focení, střet s novináři z partnerských médií a rozdávání úsměvů na všechny strany.

Pátek

Nervy a pravé soutěžní napětí se začíná na finalistech projevovat v pátek. Kdy se nacvičují pohybové zkoušky s Lacim Strikem a zvukové zkoušky s kapelou v Inchebě. I v tento den mají hodinu angličtiny a začínají se plně soustředit na nedělní výkon.

Sobota

V sobotu finalisty čeká opět odpočinek, věnují se svým zálibám na hotelovém pokoji. Jelikož jsou na pokoji každý sám, tak se i často navštěvují a povídají si. Večery tráví na hotelech a nikam nechodí, vědí totiž, že je v neděli ráno čeká náročný den

Neděle

Den D nastává pro finalisty v neděli. V deset ráno mají finalisté zvukovou zkoušku, po obědě kamerovou a ve čtyři hodiny odpoledne kostýmovou zkoušku. Od rána do večera je program nabitý. Ladí se poslední detaily, aby večer vše klaplo. V šest hodin je generálka a po sedmé se Incheba začíná plnit diváky. Po skončení přímého přenosu se žádné oslavy nekonají, výjimkou byl večer s Karlem Gottem. Ve štábu jsou i lidé, kteří hlídají mladistvé, aby nepili alkohol. Dokonce mají možnost si pohovořit i s psychologem, kdyby měli potřebu, zatím se tak nestalo. O SuperStáristy je dobře postaráno, jen kapesné od televize žádné nedostávají, na svůj první honorář si budou muset ještě chvíli počkat.

Fotogalerie
5 fotografií


Týdenní program ve zkratce:

Pondělí: výběr písně do dalšího kola
Úterý: volný program
Středa: nácviky s klavíristou a hlasovým pedagogem, hodina angličtiny
Čtvrtek: kostýmové zkoušky
Pátek: pohybové a zvukové zkoušky
Sobota: volný program, návštěvy
Neděle: zvuková, kamerová, kostýmová zkouška, generálka, přímý přenos

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Fotbal na Facebooku