Darino, co mi řekneš k vyhazovu Bena. S Martou jste se tvářily hodně rozpačitě.

To je pravda. Nikdo z nás, ani kluci, jeho vyloučení nečekal. Včetně moderátorů. To, jak zpívá, všichni víme, ale je to showman. Jediný v soutěži. On ví, kde jsou jeho klady, a uvědomuje si své pěvecké limity. O charisma, exotickém vzhledu, tanečním projevu, gestech, které sedí, nemluvě.

Myslíš, že Ben Cristovao zapadne jako většina ostatních? Národ je ve vymezeném čase sledoval, byli na pořadu dne, těšili se pozornosti. Ale za půl roku si na ně nikdo nevzpomněl.

Ne, to si nemyslím. Ben ví, co chce. Je mu dvaadvacet, v showbyznysu se pohybuje a je mu jasné, nebo přinejmenším tuší, jak to v branži chodí. Vypadá jako stydlín, ale když přijde na jeviště, tak si ho podmaní.

Monika Bagárová to zatím na velkém pódiu nerozbalila. Tys ji dokonce s Paĺem Haberou tipovala na vyhazov. A přitom u tebe byla možnou adeptkou na SuperStar. Nebo ne?

V jisté chvíli určitě. Víš, já mám u Moniky velmi rozporuplné pocity. Stále si myslím, že by mohla být hvězdou. Jisté záblesky v jejím projevu mě o tom přesvědčují. Ale krutou pravdou je, že Moničino vystoupení ve finále bylo vždycky polovičaté. Řeknu to jinak. SuperStar má smrtelně rychlé tempo, které ona totálně nestíhá.

Může za to její věk? Je jí patnáct let.

To jistě. Monika navíc působí plaše a nevinně. Jako děvčátko, které na chvilku odložilo panenky a rozhodlo se, že nebude do SuperStar posílat idolům hlasy, ale stane se jedním z nich. Stačí ji srovnat jen s o rok starší Leonou Šenkovou. Ale Monika až tak nezkušená není. Díky své muzikantské rodině zpívá několik let. Vystupoval s ní i zpěvák Matěj Ruppert, jeden z hostů mých vánočních koncertů. Zná Moniku už pár let a divil se, nač v porotě vlastně pořád čekáme. Z jeho slov jsem pochopila, že Bagárová to víc nerozbalí. Alespoň teď ne.

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Dara a její rocková image
Autor: Reprofoto TV Nova

 

A co Miro Šmajda, kterého jste v porotě několikrát po sobě označili jako finalistu, jenž by měl odejít.

Férově řečeno, svůj názor jsme nezměnili. On už pár kol před tím dosáhl svého limitu, nic nového nejspíš nepřinese. Na rozdíl od Denise Lacha, který má velké rezervy. Ale kolo rocku, který mu je vlastní, zvládl Miro skvěle. Bylo by nefér jej označit za outsidera, i když patří, s ohlédnutím na předešlé výkony, k nejslabším.

Zmínila jsi Denise Lacha. Šmajda tíhne k rocku, Lacho k popu. Pěvecký talent Lacha je nepopiratelný, ale dvakrát předvedl propadák. Naposledy v neděli.

Jistě, ale i tak je to výborný zpěvák. To ho zachraňuje, i když, stejně jako Monika Bagárová, jede na půl plynu. Jako by byli ve svěrací kazajce. Když to shrnu, tak Denis má obrovský talent, s nímž bohužel neumí zacházet. Miro Šmajda se vybičoval k maximu a Ben pochopil souvislosti... Ale zpátky k Lachovi. Pokud stejně jako Bagárová zůstane při zdi, půjde rychle z kola ven. Možná už příští pondělí.

Také tu je Martin Chodúr. Vzývaný, ale jistou částí publika zpochybňovaný fenomén. Přiznám se, že pro mě zosobňuje archetyp geniálního, ale nijak osobitého zpěváka, který se zhlédnul v Tomu Jonesovi.

Toma Jonese spíš připomínáme u Martina my porotci. Poslouchá i jinou, moderní muziku. Jeho jistá rezistence, to, že nestřídá polohy, plus další výtky na jeho adresu, vnímám – i když to možná zní absurdně - jako přednost. Tak kompaktního zpěváka jsme tu dlouho neměli. Proto jsem si dovolila paralelu Chodúr – Gott. Nevadí mi, že dopředu vím, jak Chodúr píseň pojme. Stejně si ho ráda poslechnu. Tenhle mladý muž má výjimečný talent, který se hned tak nevidí. Například on se vždy nadechne správně. To umí málokdo, světové hvězdy nevyjímaje. Myslím, že si svůj talent v plné síle neuvědomuje. To bylo dobře – aby nezpychnul. Chodúr je zkrátka dokonalý.

Dokonalý rovná se úspěšný?

Tak jednoduché to není. Ze začátku to asi bude mít Martin těžké. Už proto, že se nastaveným standardům vymyká. Ale je zdravě zabejčilý. Věřím, že se SuperStar dřív nebo později stane. On na to rozhodně má.

Fotbal na Facebooku