V divadle se odehrají tři výběrová kola před semifinále, kde už diváci dostanou prostor projevit sympatie soutěžícím tradičním hlasováním po mobilu. Zatím je verdikt na porotcích. Známé čtveřici Jandová – Hejma plus Rolins – Habera, která národ během castingů pobuřovala vulgaritami, obscénními dvojsmysly a krutými poznámkami na adresu soutěžících adeptů.

Fotbal na Facebooku

V prvním klání na jevišti brněnského Mahenova divadla se vše změnilo. Ani jednou nezaznělo vypípávání neslušného výrazu. Porotci zapomněli na rozvernost, přestali žertovat a vzali věc naprosto vážně. Tedy pokud se týče komentářů –outfity muzikantských soudců byly stále ležérní. Marta Jandová zvolila rockerskou čerň, oblékla těsné capri kalhoty a kotníčkové botky. Dara si pohrála s kontrastem volných džínsů a romantického topu, jenž umocňoval umný účes z třicátých let. Za zmínku stojí i moderátorka Adéla Banášová a její pouzdro tělo obepínajících šatů pod rozkrok...

Autor: 

První večer v divadle se nesl ve znamení počtů. Z castingů vybraných sedmačtyřiceti chlapců a třiašedesáti dívek mohlo postoupit pouze devadesát. S tím, že počet mužů a žen bude vyrovnaný - to znamenalo dvakrát pětačtyřicet adeptů obou pohlaví. Holky tedy zažívaly stresu plný výběrový masakr. Osmnáct z nich muselo vypadnout, což se sestřih snažil matně zmapovat. Stejně jako další selekci večera, která počet uchazečů snížila o další třetinu.

Účelem bylo prověřit schopnost pracovat v týmu. Pětice soutěžících si musela rozebrat pět písní a žádná z nich se nesměla opakovat. Na výběr bylo pár minut, na nastudování songu hodina. I tady se záznam vinou vyměřeného času snažil postihnout nepostižitelné. Touha po kvantitě výpovědi převálcovala výpověď sestřihu. Jasný byl jen fakt, že ženy (porotkyně i moderátorka) šarmem převálcovaly chlapy. A nenápadný, v kole castingů snad ani neznamenaný Ostravák Martin Chodúr dostal písní od Robieho Williamse porotu do kolen. Ti ostatní mají šanci ohromit v neděli. Těšme se.