Tři roky se dařilo skrývat muži, který byl odsouzen za podvod ke třem letům vězení. Policie ho v pondělí zatkla v domě na Žďársku, kde si vybudoval skrýš pod schody na půdu. Jeho odhalení má jednu pikatní okolnost - dům patří Jaroslavě Machové známé z pořadu Talentmanie jako Magnetická lady.

Já nic, já muzikant

Magnetická lady se policii po zatčení snažila tvrdit, že o odsouzení muže vůbec nevěděla. "On se neschovával, žádné předvolání k výkonu trestu nám sem nepřišlo. My jsme o tom vůbec nevěděli a je to pro nás velké překvapení," tvrdila Machová.

Proč svého dobrého kamaráda nechala celou dobu bydlet ve skrýši pod schody na půdu jako zvíře, už ale nevysvětlila. Muž si svůj trest po dopadení stejně odsedí. Navíc mu hrozí, že mu soud ještě něco přidá, protože se vyhýbal nástupu trestu.

Fotogalerie
3 fotografie

Problémová rodina

Nejsou to přitom první problémy, které Magnetická lady v obci způsobila. Podle obyvatelů obce jsou s její rodinou problémy takřka neustále. Podle nich přitahuje problémy dokonce ještě účiněji než železo.

"Již před čtyřmi lety, když se nastěhovali, s ní bývalý starosta donekonečna řešil, aby neodstavovali automobily na obecním pozemku," uvedl jeden z obyvatelů obce a dodal, že problémy se s rodinou táhnou od té doby pořád.

"Kdo pomáhá odsouzenému v úmyslu vyhnout se trestnímu stíhání, může být odsouzen až na čtyři roky ve vězení," uvedla mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.