Video
Video se připravuje ...

Mortal Kombat film 2021 - trailer Warner Bros.

První díl videoherní série Mortal Kombat vyšel na coin-opech (nevýherní automaty) v roce 1992 a způsobil v arkádách hotový poprask. Nejenom že šlo o zábavnou bojovku, byla také neuvěřitelně brutální. Veřejnost šokovala násilnost hry, v níž šlo mrzačit a zabíjet poražené protivníky při tzv. fatalitách. Když hra o rok později vyšla na domácí konzole, rozhořčila americké politiky natolik, že kvůli ní zavedli povinný ratingový systém, který uvádí, od jakého věku je videohra přístupná.

Filmoví fanoušci chtěli krev, dostanou ji

Úspěch Mortal Kombat byl ohromný. Série dnes čítá 11 řadových dílů a několik spin-offů. V roce 1995 byla uvedena do kin první filmová adaptace režiséra Paula W. S. Andersona, která si získala srdce diváků a vydělala v přepočtu více než tři miliardy korun. Nebylo proto překvapením, že po dvou letech následovalo pokračování. To však nebylo příliš povedené a propadlo komerčně i u fanoušků. Na reboot se čekalo hodně dlouho. Příznivci série volali hlavně po krvi a vnitřnostech, které ve starších filmech chyběly.

Jak nově zveřejněný trailer ukazuje, modlitby byly vyslyšeny. Nový Mortal Kombat bude hodně násilný a krvavý. Ukázka odhalila, na jaké postavy se můžeme těšit. Hlavním hrdinou bude nováček Cole Young (Lewis Tan) – zápasník vytvořený speciálně pro film, který se v žádné videohře neobjevil. To se moc nelíbí fanouškům, kteří by raději viděli v hlavní roli někoho ze známých bojovníků. Vesmír Mortal Kombat jich nabízí nespočet. Naštěstí se objeví i staré známé tváře.

Scorpion vs. Sub-Zero

Hanzo Hasashi a Bi-Han budou svádět boj na život a na smrt ještě předtím, než se stanou Scorpionem a Sub-Zeroem. Jejich násilná rivalita by měla provázet celým filmem. Prvního jmenovaného ztvárňuje uznávaný japonský herec Hiroyuki Sanada (seriál Westworld), jeho nemesis pak indonéský mistr bojových umění Joe Taslim (Rychle a zběsile 6). Z obsazení zaujal výrazný Mehcad Brooks (seriál Supergirl) jako Jax Briggs. Tomu ruce zmrazí a roztříští právě Sub-Zero.

Ve filmu nebude nouze o fatality. K vidění je už v ukázce, jak Kano vytrhne protivníkovi ještě tlukoucí srdce z těla. Mimo něj se ve snímku objeví celá řada dalších známých postav, viz obsazení níže. Čtyřruký Shokanský princ Goro bude tentokrát ztvárněn počítačovými efekty. Vypadá docela legračně, což by neměl. V původním filmu byl vytvořen pomocí animatronické loutky. Trošku přehnaně také vypadá digitální krev, jíž budou ve filmu prolity hektolitry.

Dočkáme se elektronického soundtracku?

Choreografie soubojů však vypadá famózně. Trailer končí nevýrazným remixem klasického tracku The Immortals - Techno Syndrome (Mortal Kombat). Ten je tak slavný, že ho znají i lidé, kteří film neviděli a hru nehráli. Fanoušci se však cítí podvedeni, že nezazněla jeho původní verze ani žádný další elektronický song. Právě soundtrack byl v původních filmech jednou z nejsilnějších stránek filmu. Když vyšel na CD, prodával se dokonce tak dobře, že dostal pokračování.

„To je rouhání,“ rozčiloval se na youtube.com jeden z fanoušků. „Chceme Mortal Kombat hymnu,“ dodal další. Snad ve filmu zazní. Reboot Mortal Kombat bude mít premiéru v amerických kinech a na streamovací službě HBO Max už 16. dubna. Zda se objeví i v Česku na VOD platformě HBO Go, je zatím nejasné. Blesk.cz oslovil její zastupitele, zda se můžeme na film těšit i u nás. Odpověď jsme zatím nedostali. Nový Mortal Kombat vypadá celkově báječně a nelze se na něj netěšit!

Obsazení

Lewis Tan jako Cole Young

Hiroyuki Sanada jako Scorpion

Joe Taslim jako Sub-Zero

Mehcad Brooks jako Jax Briggs

Jessica McNamee jako Sonya Blade

Josh Lawson jako Kano

Tadanobu Asano jako Raiden

Ludi Lin jako Liu Kang

Max Huang as Kung Lao

Chin Han jako Shang Tsung

Sisi Stringer jako Mileena

Daniel Nelson jako Kabal

Elissa Cadwell jako Nitara

Režie: Simon McQuoid

Produkce: James Wan

Premiéra: 16. duben 2021

Série Mortal Kombat přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
70 fotografií