HBO spojila oznámení data premiéry nové řady s novým teaserem, který divákům naznačí další část děje. Krátký klip se odehrává v kobkách Winterfellu a můžeme se v něm setkat s třemi potomky Neda Starka - Aryou, Sansou a Jonem Snowem.

V traileru postupně všichni procházejí sklepeními kolem hrobů svých zesnulých předků. Jona tak můžeme vidět, jak prochází kolem podobizny Lyanny. Diváci přitom mohou slyšet i její slova ze smrtelné postele, kterými  vyzývala svého bratra Neda Starka, aby Jona chránil jako vlastního.

Jako druhá se divákům ukáže Sansa, která prochází kolem sochy své matky Catelyn. I její slova se vážou k Jonovi. Nejmladší Arya se objeví na obrazovce jako poslední. Tři sourozenci se pak setkají na rozcestí v katakombách, jen aby objevili své vlastní sochy.

Teaser pak končí záběry mrazivého větru, který třem hrdinům zhasne pochodně a tím, jak Jona a Arya tasí své zbraně. Diváci se ale již nedozví, jaké hrozbě budou muset ve sklepeních svého dětského domova čelit.

Finále ságy bude mít šest dílů

Televize dále uvedla, že poslední řada bude mít šest dílů. Každý z nich by mělo ovšem trvat přes hodinu. 

První z nich pak bude mít v USA premiéru v neděli 14. dubna v devět hodin večer. Fanoušci si ale nemusejí nad poslední sérií zoufat. Televize již potvrdila, že se pracuje na spin off seriálech, takže diváci o příběhy z fantasy světa George R. R. Martina nepřijdou.

Teaser pro HBO režíroval David Nutter, který na seriálu pracoval již dříve a v roce 2015 si dokonce odnesl cenu Emmy za svou práci na posledním dílu páté epizody. hudební doprovod pak připravil Ramin Djawadi, který si z práce na seriálu rovněž odnesl Emmy.

Fotogalerie
29 fotografií

Proč sledovat seriál Hra o trůny čtěte ZDE

O postavách ze seriálu Hra o trůny čtěte ZDE

Jak sledovat seriál Hra o trůny čtěte ZDE