Podle nich byl pod silným tlakem, který se neustále stupňoval. Blesku svěřili, že vzhledem k tomu, že jak naplno se rozjela jeho duševní choroba, nebylo divu, že vše řešil prášky, alkoholem a zřejmě i tvrdými drogami.

 

Tvrdý byznys

Bratři Vozáryové hráli s Petrem Mukem v kapele Oceán od roku 1985 a kontakt s ním nepřerušili ani po rozpadu skupiny. „Říkal, jak je unavený a pod šíleným tlakem. Jeho organismus nemohl tu zátěž už vydržet. Showbyznys a pijavice, které živil, ho uštvaly,“ je přesvědčený zakládající člen kapely Oceán Jan Vozáry. Podle něj se Petrovi stal osudným odchod z jižních Čech do Prahy. „Chtěl pokračovat v sólové kariéře a prostředí, v němž se začal pohybovat, na něj mělo velký vliv. Tvrdý byznys a snaha o obživu měly daleko k euforické radosti z muziky, která nás v Oceánu hnala dopředu. Vůbec jsem ho nepoznával,“ řekl Vozáry.

567696:gallery:true:true

Podle jeho přátel z mládí začali Petra formovat noví lidé v jeho okolí. Radikálně se změnil jeho pohled na muziku, na život i na svět.

„To, co dělal v posledních letech, jsme nechápali. Kdyby nám někdo kdysi řekl, aby za prachy Oceán zahrál na otevření nějakého supermarketu, vysmáli bychom se mu. Petr dělal to, čím jsme všichni, včetně něj, opovrhovali,“ shodli se Dušan a Jan Vozáryovi. Postěžovali si i na to, co Muk říkal o Oceánu. „Nechtělo se nám tomu věřit,“ řekli.

Bratři si téměř dva roky pohrávají s myšlenkou na comeback. Muk podle nich sice zpočátku váhal, pak si ale vyžádal nové pracovní verze některých písniček. Dostal je pouhé tři dny před smrtí. Odpovědět už nestačil…

Fotogalerie
1 fotografie
565974:gallery:true:true