První podezření, že zpěváka zabila kombinace velkého množství alkoholu a omamných látek, se objevilo v pondělí. Tehdy zdravotníci nalezli Mukovo tělo ležící na koberci v obývacím pokoji. „Vedle něj leželo několik vypitých lahví irské whiskey. Zpěvák ležel na koberci na zádech a byl zadušen zvratky. Kromě alkoholu měl v sobě i omamné látky,“ konstatovali záchranáři, které přivolala zpěvákova manželka.

Velké množství alkoholu by Mukův organismus snad snesl, možná i s léky, které pravidelně užíval. Ale kombinace s bílým práškem, s největší pravděpodobností kokainem, už byla smrtícím koktejlem.

Muk měl ke kokainu velmi blízko dlouhá léta. Před šesti roky dokonce jako svědek vypovídal u soudu v případu narkogangu. A podle informací Blesku se s podezřelými z kauzy, v níž bylo namočeno několik desítek lidí, stále stýkal.

Jak velké množství drogy Muk před svojí smrtí požil, ukáže až konečný výsledek pitvy. Ten dá možná i částečnou odpověď na otázku, zda za jeho smrtí byla nešťastná shoda okolností, či úmysl opustit tento svět. Dopis, který podle lidí obeznámených s výsledky vyšetřování zanechal, nahrává spíš druhé verzi…

Fotogalerie
1 fotografie