Jacksonovu smrt komentoval jako první Quincy Jones, který v roce 1982 produkoval zpěvákovo mimořádně úspěšné album Thriller. "Michael nás opustil tak náhle a tak mladý. Nenacházím slova ... Byl to dokonalý umělec a jeho přínos a jeho odkaz bude navždy pociťovat celý svět. Ztratil jsem svého mladšího bratra, odešla s ním i část mé duše, " prohlásil Jones.

"Nemůžu přestat plakat. Vždy jsem ho zbožňovala. Svět přišel o jednoho z nejúžasnějších muzikantů. Jeho hudba však přetrvá navždy," uvedla zpěvačka Madonna pro magazín People.
Zpěvačka a herečka Cher pak v talkshow televize CNN s Larrym Kingem zavzpomínala na osobní setkání s Michaelem. „Mám milion různých reakcí, když si vzpomenu na tohoto mladého chlapce, na toho teenagera, s nímž jsem se prvně setkala… Byl to ještě teenager, optimistický a rozkošný,“ vzpomínala Cher.

„Byla jsem tak nadšená, že ho uvidím na koncertě v Londýně. Měli jsme mít turné po Evropě ve stejnou dobu a já jsem se chystala letět za ním a vidět ho. Byl mou inspirací po celý můj život a jsem z jeho odchodu zničená!“ vzkázala Britney Spears.

Velmi krátké prohlášení podala Whitney Houston, která všem vzkázala: „Jsem plna zármutku.“

Zpěvačka Dionne Warwick označila Jacksona za přítele a "bezpochyby jednoho z největších umělců na světě". "Měla jsem to štěstí, že jsem s ním mohla pracovat ..., ztratili jsme ikonu populární hudby," řekla.

K Jacksonově smrti se vyjádřila i jeho bývalá manželka Lisa Marie Presley: "Jsem velmi zarmoucena ... Především kvůli jeho dětem, které pro něj byly vším, a také kvůli jeho rodině. Je to obrovská ztráta, " řekla Presley.

Neil Portnow, který stojí v čele americké Recording Academy, společnosti organizující udělování prestižních hudebních cen Grammy Awards, vydal k Jacksonově smrti prohlášení. "Velmi zřídka svět dostane takové zvláštní umělecké mistrovství, talent a vizi, jaké měl Michael Jackson. Byla to skutečná hudební ikona, jeho nezaměnitelný hlas, novátorský přístup k tanečním kreacím, ohromující hudební všestrannost a zcela hvězdná síla ho už od dětství vedla až k celosvětové slávě. "


Jacksonova odchodu lituje i jeho dlouholetá přítelkyně, herečka Brooke Shields: "Mé srdce je naplněno smutkem z té ničivé ztráty, kterou pro mě znamená smrt skutečného přítele. Byl to mimořádný kamarád a umělec. Spolu s jeho rodinou a obdivovateli truchlím pro jeho smrt."

Herečka Jane Fonda použila k vyjádření soustrasti Twitter a na svém profilu napsala: „Jsem tou zprávou omráčená. Můj kamarád, Michael Jackson je mrtvý. Žil se mnou týden na natáčení filmu Na Zlatém jezeře.“

Dlouholetá Jacksonova přítelkyně, filmová diva Elizabeth Taylor slíbila, že se brzy k jeho smrti vyjádří.

Herečka a zpěvačka Liza Minelli označila Jacksona za "milého, jemného a okouzlující muže a také za jednoho z největších umělců, kteří kdy žili".

Reakce některých známých osobností na zprávu o nečekaným čtvrtečním úmrtí Michaela Jacksona zveřejněny prostřednictvím sociální sítě Twitter:

Britney Spears (americká zpěvačka): "Byl to obdivuhodný člověk, který mi bude velmi chybět."

Ludacris (americký hip-hopový hudebník): "Kdyby nebylo Michaela, nebyl bych dnes tím, kým jsem. Jeho tvorba a odkaz zde budou navždy. Nechť odpočívá v pokoji. "

Kelly Clarkson (americká zpěvačka): "Smutný den pro Hollywood. Navždy budeš v mém srdci Michaeli. "

Arnold Schwarzenegger (guvernér státu Kalifornie a bývalý herec): "Ztratili jsme ohromného baviče a popovou ikonu. Moje myšlenky a modlitby směřují k jeho rodině, přátelům a fanouškům."

„Ztratili jsme génia a skutečného velvyslance nejen popové hudby, ale hudby obecně. Byl inspirací pro mnoho generací a já budu navždy chovat v lásce chvíle, které jsem s ním sdílel na jevišti a všechny věci, které jsem se o hudbě naučil od něj, a čas, který jsme spolu strávili. Mé srdce patří jeho rodině a jeho milovaným,“ napsal na svém webu Justin Timberlake.

MC Hammer (americký hudebník): "Budu dlouho truchlit ... byl to můj přítel, bratr, učitel a inspirátor. Michael dal mně a mé rodině naději. Bez tebe bych nic nedokázal. "

John Mayer (americký písničkář): "Lidé si ho navždy zapamatují pro jeho moonwalk z roku 1983, pro jeho skladby, které hrávali na MTV ... okouzlující, nezadržitelný, nepřekonatelný Michael Jackson. "

Se slzami v očích předstoupil před novináře v Kalifornii Michaelův bratr Jermaine. "Pokusili se ho oživovat hodinu, ale nakonec se jim to nepodařilo. Michael zemřel v 14:26," uvedl jeden z jeho devíti sourozenců a s pláčem opustil tiskovou konferenci.

356784:gallery:true:true