Jak říká královský expert Duncan Larcombe, právě v těchto těžkých chvílích se projevuje pravá hodnota rodiny.

„Carole (69) a Michael (74) Middletonovi jsou pro Kateinu rodinu skutečnou záchrannou sítí,“ vysvětluje Larcombe. Vyzdvihuje, jak Middletonovi, přestože jsou „obyčejnou rodinou“, přinášejí do života princezny a její rodiny pocit normálnosti a bezpečí, který je v těchto okamžicích nezbytný. Jejich role se stává ještě důležitější vzhledem k Williamově osobní historii s tragickou ztrátou maminky princezny Diany (†36) a potřebě rodinného zázemí.

Veřejnost byla svědkem obrovské vlny podpory, která se projevila po oznámení Kateiny diagnózy. Tento projev solidarity nejen tak snižuje tlak na královskou rodinu, aby se věnovala veřejným povinnostem. „Podpora, která přišla po oznámení, byla neuvěřitelně pozitivní,“ dodal Larcombe. Čímž naznačil, že veřejnost chápe vážnost situace.

Babička Carole Middleton hraje nezastupitelnou roli v péči o svoje vnuky a stává se nejen oporou pro Kate, ale i pro Williama, který se musí vyrovnat s vlastními emocemi a zároveň poskytnout podporu své manželce. Jejich společné úsilí ukazuje, jak hluboko je rodina propojená a připravená vzájemně se podporovat.

Zatímco Kate bojuje se svým zdravotním stavem, William se ukazuje jako pilíř síly, odhodlán udržet rodinu pohromadě a zároveň plnit své královské povinnosti. Jeho rozhodnutí omezit oficiální angažmá do Velikonoc odráží prioritizaci rodinného blaha nad ostatními. Jak říká královský expert Richard Fitzwilliams: „William, který sám přišel o matku ve svých patnácti letech, bude nepochybně nápomocný jakkoliv bude moct.“

Middletonovi a William se společně postavili tváří v tvář výzvám a ukazují, že lásku a oporu není možné podceňovat.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině Instagram

Fotogalerie
43 fotografií