„V lednu jsem podstoupila velkou operaci břicha, při které nic nenasvědčovalo, že by šlo o rakovinu. Následně mi pak rakovina byla zjištěna,“ šokovala v pátek večer v emotivním videu Kate, která tak poprvé od konce roku promluvila osobně k veřejnosti. Uvedla, že nyní podstupuje preventivní chemoterapii a poprosila o soukromí jak pro sebe, tak pro svou rodinu a zejména tři malé děti, kterým tuto zprávu museli také citlivě oznámit.

Tato informace, která přišla jen pár týdnů poté, co diagnózu rakoviny oznámil král Karel III., zasáhla celý svět. Slova podpory začala přicházet od nejbližších, rodiny, přátel, celebrit, politiků i státníků, od milionů „obyčejných“ lidí. A právě tato vlna vřelých slov přiměla Kate s Williamem jen pár hodin po zveřejnění videa vydat další prohlášení.

Princ a princezna jsou hluboce dojati vlídnými zprávami od obyvatel Británie, Spojeného království a lidí z celého světa, kterými reagovali na oznámení Její královské výsosti. Jsou velmi pohnuti podporou, které se jim od veřejnosti dostává, a jsou vděčni za pochopení jejich žádosti o respektování soukromí,“ uvedl mluvčí Williama a Kate.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Kate promluvila o boji s rakovinou. Instagram princeandprincessofwhales

Fotogalerie
56 fotografií