Emotivní video vzniklo dva dny před jeho samotným publikováním, a kdo by si myslel, že text pro Kate připravil odborník na komunikaci, ten by se šeredně mýlil. Princezna si totiž celý projev napsala sama a podle zdrojů z královského paláce to zvládla velmi rychle, chtěla totiž potlačit další spekulace o svém zdravotním stavu.

„Cítila, že to musí udělat kvůli tomu, kdo je. Šlo spíše o tom, že vím, že je veřejnou osobou a má širší vedoucí odpovědnost. Celé to psala sama, každé slovo, sešlo se to velmi rychle,“ prozradil přítel rodiny pro The Sunday Times a dodal, že Kate Middletonová upřednostnila formu videa před psaným oznámením, přišlo jí to jako mírnější způsob, jak přinést tuto šokující informaci.

Podle Daily Mailu bylo rozhodnutí o zveřejnění zdravotního stavu z hlavy samotné princezny, ale její manžel princ William ji plně podpořil, přestože mu bylo líto, že se cítila k tomuto kroku donucena. Vadila jí totiž pozornost a spekulace, které vznikly i kvůli běžné návštěvě farmářského obchodu.

Náhodné navíc nebylo ani načasování, kdy byla zpráva zveřejněna. Video se totiž objevilo v pátek večer, v době, kdy bylo jisté, že se zpráva neobjeví v médiích, když budou jejich děti ve škole. Georgeovi (10), Charlotte (8) a Louisovi (5) teď navíc začaly třítýdenní velikonoční prázdniny a je jasné, že William s Kate doufají, že situace se za tu dobu zklidní.

Tomu nasvědčuje i jejich druhé prohlášení. „Princ a princezna jsou hluboce dojati vlídnými zprávami od obyvatel Británie, Spojeného království a lidí z celého světa, kterými reagovali na oznámení Její královské výsosti. Jsou velmi pohnuti podporou, které se jim od veřejnosti dostává, a jsou vděčni za pochopení jejich žádosti o respektování soukromí,“ uvedl mluvčí Williama a Kate a i z něj je jasně patrná touha po soukromí nejen pro princeznu, ale hlavně pro jejich děti.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině. Instagram

Fotogalerie
99 fotografií