Podle zjištění britského listu Daily Mail zemřel finančník a bývalý policejní vyjednavač v neděli vlastní rukou. Vyšetřovatelé hovoří o úmrtí kvůli „traumatickému poranění hlavy“, u těla měla být navíc nalezena střelná zbraň. Podle pitvy zabila Kingstona jediná střelná rána. 

Kingstonovo bezvládné tělo nalezl kolem šesté v podvečer jeho vlastní otec, když se násilím vlámal do zamčené přístavby letního sídla rodiny v Cotswolds v hrabství Gloucestershire. Na místo byla okamžitě přivolána záchranka, bohužel už ale nemohla nijak pomoci. 

Česká stopa

Thomas Kingston se do britské královské rodiny přiženil před pěti lety, když si vzal lady Gabriellu Windsorovou (42), novinářku na volné noze, které nikdo neřekne jinak než Ella.

Gabriella je sestřenice ze druhého kolene (to znamená, že mají společné pra-prarodiče) samotného krále Karla III. (75) a 56. následnicí trůnu, jakožto dcera prince Michaela z Kentu a jeho ženy Marie Kristiny von Riebnitzové, jíž se podle místních zvyklostí přezdívá »pricezna Michael z Kentu«. Marie Kristina je navíc známá i jako »česká« princezna, protože se narodila v Karlových Varech a kromě německé, rakouské a maďarské jí v žilách koluje i česká krev. 

Truchlí král i královna

Zprávu o Kingstonově úmrtí v úterý potvrdila jeho manželka ve společném prohlášení s dalšími pozůstalými. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřel Thomas Kingston, náš milovaný manžel, syn a bratr. Tom byl výjimečný muž, který rozzářil životy všech, kdo ho znali. Jeho smrt přichází jako obrovský šok pro celou rodinu, takže žádáme o respektování našeho soukromí, zatímco truchlíme nad jeho ztrátou,“ uvedla rodina. 

Kingstonova nečekaná smrt tvrdě zasáhla i krále Karla III. a královnu Camillu (76), kteří ho měli oba rádi. „Král a královna byli informováni o Thomasově smrti a připojují se v truchlení k princi a princezně Michael z Kentu i všem ostatním, kteří tohoto milovaného člena naší rodiny znali. Jejich Veličenstva posílají své nejsrdečnější myšlenky a modlitby zejména Gabrielle a celé rodině Kingstonových,“ zní oficiální prohlášení paláce.

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Bílý kruh bezpečí – telefonická pomoc obětem kriminality a domácího násilí, nonstop a zdarma: 116 006

 

Video
Video se připravuje ...

Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.? Videohub

Fotogalerie
54 fotografií