S dětmi prince Williama (41) a princezny Kate (42) – svými vnoučaty Georgem (10), Charlotte (8) a Louisem (5) tráví král Karel III. každou volnou chvíli, když je to jenom trochu možné. Podle informací z paláce, na které se odkazuje web Mirror, má panovník s dětmi krásný vztah a rozhodně patří mezi hrdé dědečky. 

V případě vnoučat od prince Harryho jde ale bohužel o docela jiný příběh. Děti svého mladšího syna, poloviční Američany Archieho a Lilibet, viděl král naposledy v červnu roku 2022 u příležitosti platinového výročí počátku vlády zesnulé královny Alžběty II. (†96) – ještě jako Charles, princ z Walesu. Princezně Lilibet byl tehdy čerstvě rok a jejímu staršímu bráškovi tři roky a jeden měsíc. 

Děti sice čas od času vidí krále alespoň přes videohovor, jakýkoli bližší vztah je ale za těchto podmínek prakticky vyloučen. „Bohužel pro krále, aktuálně není mezi ním a jeho vnoučaty žádný vztah. Král neměl žádnou příležitost ho vybudovat,“ prohlásil královský komentátor Robert Jobson (59) v Harryho novém dokumentu pro Hulu s názvem Prince Harry's Mission: Life, Family and the Invictus Games (Mise prince Harryho: Život, rodina a Invictus Games, pozn. red.).

„Někteří možná řeknou, že se měl víc snažit a sám je oslovit. Vím, že tráví spoustu času s dětmi prince Williama Georgem a Louisem, když má tu možnost. A jsem si jistý, že by trávil stejně času i s dětmi Harryho, kdyby Harry a Meghan žili v Anglii. Jenomže nežijí,“ vypíchl Jobson. 

Harry slibuje změnu!

Po odhalení králova nespecifikovaného onkologického onemocnění se nicméně princ Harry zařekl, že se teď v Anglii bude objevovat o poznání častěji. A s ním možná i jeho děti! Zprávy z paláce mají dokonce hovořit o plánované návštěvě celé rodiny – do Londýna by měl co nevidět Harry přiletět i s manželkou Meghan a oběma dětmi. 

To potvrzují i zjištění televize GB News. „Harry chce v Británii trávit víc času. Chce s sebou vzít i děti, aby mohly být s dědou králem a s jejich bratranci a sestřenicí. Ale nejdřív se musí trochu snažit. To mu dali velmi jasně najevo,“ tvrdí zdroj z paláce. Jedno je jisté: Trápení kvůli neexistujícímu vztahu s vnoučaty nemocnému králi určitě zrovna dvakrát neprospívá. Naopak dobře naplánovaná návštěva by mu mohla náladu o poznání zlepšit!

Video
Video se připravuje ...

Korunovace Karla III.: Všechny taje ceremonie očima Jindřicha Forejta! Blesk TV a Reuters

Fotogalerie
94 fotografií