Princ Harry se zachoval jako každý, kdo se dozví o vážném zdravotním stavu svého rodinného příslušníka. Neváhal a okamžitě přiletěl do Londýna, aby mohl být se svým otcem. Jejich setkání, první po dlouhých 16 měsících, bylo pouze krátké, údajně se viděli pouhých pár minut (některé zdroje tvrdí 30 minut, jiné 45 minut), než se Karel III. přesunul do Sandringhamu, kde aktuálně podstupuje náročnou léčbu. I když se jednalo o vřelé setkání, atmosféra byla i tak notně napjatá.

Na vině byl vévoda ze Sussexu, který měl ke svému otci neobvyklé přání – to se totiž týkalo královy současné životní partnerky, královny-manželky Camilly (76). „Jak jsem slyšela, Harry si důrazně nepřál, aby byl v jedné místnosti se svou nevlastní matkou, když mluvil s králem o jeho diagnóze rakoviny,“ oznámila podle DailyMail světu Camillina přítelkyně a britská novinářka Petronella Wyattová (55). Král mu však podle všeho vyšel vstříc.

Video
Video se připravuje ...

Camilla Parker-Bowlesová: Pohádkový příběh o milence krále Videohub

Není totiž žádným tajemstvím, že Harry a Camilla mají notně... problematický vztah. A nijak tomu nepřispěly Harryho memoáry nazvané Náhradník, v nichž prostřednictvím stínového autora princ tvrdil, že je jeho nevlastní matka „nebezpečná“ a „darebák“. Podle něj prý právě Camilla poskytuje do médií nejrůznější klepy ze soukromí královské rodiny, aby si tím vylepšila svou vlastní image v očích britských občanů.

Zaměřila se především na Harryho manželku, někdejší herečku Meghan Markleovou (42), na které nenechala nit suchou, a také na Harryho samotného – jak princ sám rozzlobeně uvedl, „obětovala“ je vlastnímu PR.

Anketa

Kdo může za problémy mezi Harrym a Camillou?

Camilla
Harry

Není divu, že si nyní nechtěli vzájemně ani pohlédnout do očí... Ostatně i sám král byl údajně dost „zklamaný“ tím, jak jeho syn ve své knize vyobrazil jeho milovanou choť. Jejich případné spory by proto teď jeho zdravotnímu stavu jistě nepřidaly.

Fotogalerie
38 fotografií