Posledních pár dní bylo pro britskou královnu Camillu opravdu těžkých. Po plánované operaci kvůli zvětšené prostatě jejího o rok mladšího manžela našli lékaři v jeho těle rakovinu v raném stádiu. Ačkoli všechno zatím vypadá pozitivně a nemoc se podařilo podchytit brzy, pro pětasedmdesátiletého Karla III. se přece jen jedná o velmi vážnou diagnózu. 

Král a královna se zprávu o potvrzení nemoci dozvěděli v neděli 4. února – shodou okolností na světový den rakoviny! A Camillu v tento den čekala velmi speciální povinnost. 

Jen pár hodin poté, co se dozvěděla zprávu o stavu svého manžela, se musela usmívat jako by nic na fotoaparáty a přítomné davy – a oficiálně otevřít nové onkologické centrum při nemocnici Royal Free Hospital v Londýně. 

Už o den později, 5. února, královský pár sdělil informaci o Karlově nespecifikované rakovině i veřejnosti a občanům. Ve chvíli slavnostního otevření nového léčebného centra ovšem bylo potřeba neveselou informaci bezpodmínečně udržet pod pokličkou – a to královna zvládla na výbornou...

Video
Video se připravuje ...

William slíbil králi věrnost, pak svého otce políbil AFP/Profimedia

Fotogalerie
96 fotografií