Tak se konečně dočkala! Královna Camilla má za sebou svou korunovaci a všechno proběhlo na výbornou. Poprvé se navíc britskému lidu pořádně ukázala její část rodiny.

Záhadný doprovod

Královnu během korunovace doprovázely dvě zatím nepříliš známé dámy oděné do bílé. Jednou z nich byla její mladší sestra, interiérová designérka a obchodnice se starožitnostmi Annabel Elliotová (74), která – jak si mnozí nemohli nevšimnout – jako by své sestře z oka vypadla. Annabel je matkou slavného britského konzervativního politika Bena Elliota (47).

Druhou dámou, která Camillu doprovázela, byla její blízká přítelkyně Fiona Petty-Fitzmauricová (68), markýza z Lansdowne. Fiona, která je taktéž návrhářkou interiérů, je kmotrou Camilliny jediné dcery Laury Lopesové (45).

Video
Video se připravuje ...

Korunovace Karla III.: Všechny taje ceremonie očima Jindřicha Forejta! Blesk TV a Reuters

Vnuci jako pážata

Důležitou úlohu v ceremoniálu poprvé sehráli i královnini vnuci, kteří si nyní zřejmě budou muset zvyknout na nějakou tu práci pro monarchii. Stejně jako král, i královna totiž při obřadu měla k dispozici čtyři pážata, která jí nesla plášť a doprovázela ji na její cestě.

Všechna pážata pocházela z Camilliny rodiny. Královna tak dala jasně najevo, že je sice nyní ve službách Velké Británie, na rodinu ale nezapomíná. Jejími pážaty byli její vnuci Gus a Louis Lopesovi (13) a Freddy Parker Bowles (13), a také její prasynovec Arthur Elliot (10), jehož otcem je bývalý předseda konzervativců a syn její sestry Ben Elliot. 

Pozvala i ex-manžela

Nová britská královna překvapila zejména tím, že na korunovaci pozvala svého prvního manžela, brigádního generála Andrewa Parkera Bowlese (83). Jak se zdá, rodina je zkrátka rodina – rozvod nerozvod. S Parkerem Bowlesem má královna vedle dcery Laury ještě syna Thomase (48), který se živí jako gurmánský kritik. Ani on na ceremoniálu nemohl chybět. Budeme Thomase a Lauru vídat častěji?

Video
Video se připravuje ...

Král a královna poprvé z balkonu paláce! Blesk TV a Reuters

Fotogalerie
104 fotografií