Kolem stěhování prince Andrewa z milionového sídla se 30 ložnicemi Royal Lodge vznikla celá aféra. Král Karel III. (74) svému bratrovi, který se zapletl do sexuálního skandálu s Jeffreym Epsteinem (†66), nařídil, aby sídlo opustil. Andrew se ale brání zuby nehty. Nakonec se mu uhájit své hnízdečko přece jen podařilo, i když za poněkud smutných podmínek. 

Teplé místečko mu zajistila jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová, se kterou se vzali v roce 1986 a o deset let později se zase rozvedli. Andrew a Sarah už sice netvoří manželský pár, vévoda a vévodkyně z Yorku spolu ale stále žijí a nadále jsou si velmi blízcí. Sarah, jíž se přezdívá Fergie, nicméně nedávno oznámila, že bojuje s rakovinou prsu. Za sebou už má i první operaci – osmihodinovou mastektomii.

Král není žádný nelida a Fergie s rakovinou z domova nevyhodí. A Andrew má štěstí: může zůstat s ní! Dokud se vévodkyně zotavuje, tahanice o sídlo jsou uloženy k ledu. 

Urození exmanželé žijí ve velké vile nedaleko Windsorského hradu u Londýna od roku 2003, kdy Andrew podepsal smlouvu na pronájem na 74 let. V plánu nicméně je, že se co nevidět odstěhují do o poznání menšího bývalého domova Harryho (38) a Meghan (41) Frogmore Cottage. 

Video
Video se připravuje ...

Na obří vyrovnání Andrewa tlačil Charles. Kvůli Alžbětě II., říká Forejt Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
61 fotografií