Není tajemstvím, že by si král Karel III. (74) přál „zeštíhlenou“ monarchii. Z peněz daňových poplatníků podporovat jenom ty členy rodiny, kteří řádně plní všechny královské povinnosti. To ovšem nezahrnuje prince Andrewa, černou ovci královské rodiny, jenž se na černé listině ocitl kvůli svému zapletení do sexuálních skandálů usvědčeného pedofila a miliardáře Jeffreyho Epsteina (†66). Vévoda z Yorku byl před časem odsunut z veřejného života, přišel o tituly i pocty a měl by přijít i o svůj domov. Jenže se z něj nehodlá hnout!

Třicetipokojové sídlo za 30 milionů liber (832 milionů korun podle současného kurzu), kde aktuálně bydlí pouze se svou bývalou manželkou Sarah Fergusonovou (63), odmítá opustit i během stavebních prací – ze strachu, že se tam pak „už nikdy nevrátí“. Koneckonců část oprav, které Royal Lodge čeká, bude financovat ze své vlastní kapsy. Což je poněkud zvláštní, jelikož u soudu s Virginií Giuffreovou (39), kterou měl před lety údajně sexuálně zneužít, Andrew tvrdil, že je finančně na dně – a odškodnění za něj musela zaplatit královna.

Video
Video se připravuje ...

Na obří vyrovnání Andrewa tlačil Charles. Kvůli Alžbětě II., říká Forejt. Jiří Marek, Lukáš Červený

Během rekonstrukce by se každopádně nezdárný princ mohl přesunout do bývalého domu prince Harryho (38) a Meghan Markleové (41), co se jmenuje Frogmore Cottage. Ten dvojice, která se již před lety přesunula za velkou louži do Los Angeles, kde bydlí na prestižní adrese obklopeni hollywoodskou smetánkou, také kompletně zrekonstruovala, ale Andrewovi, který převzal Royal Lodge od zesnulé královny Alžběty II. (†96) do dlouhodobého pronájmu a investoval do něj až 7 milionů liber (193 milionů korun) svého vlastního jmění, se do toho nechce.

A to i když jej čeká dost velké nepohodlí... „Opravy střechy potrvají několik měsíců, a proto byl Andrew upozorněn, že zůstat v domě během těchto renovací může být problematické, ale zdráhá se odejít. Stalo se to už učiněnou fraškou,“ uvedl podle DailyMailu zdroj z královského paláce. Jak je vidět, Andrew se nechce vzdát bez boje. Skoro doslova. A je otázkou, zda svou baštu uhájí. Šušká se, že by Royal Lodge mohlo v budoucnu patřit princi Williamovi (40) a jeho rodině, případně by mohlo mít komerční využití.

Fotogalerie
40 fotografií