Již před korunovací král Karel III. zdůrazňoval, že si přeje „zeštíhlit“ královskou rodinu. Blízko si držet jenom ty členy, co jsou aktivní a plní své královské povinnosti tak, jak by měli. Jeho mladší bratr princ Andrew do této kategorie rozhodně nespadá. Coby černá ovce rodiny zapletená do sexuálního skandálu Jeffreyho Epsteina (†66) byl již před časem odsunut z veřejného života a přišel o tituly i pocty. Měl přijít i o své bydlo, jenže jak se zdá, nehodlá se z něj hnout.

V žoviální náladě byl vévoda z Yorku viděn ve Windsoru, kam dorazil s širokým úsměvem od ucha k uchu svým vozem a kde poté jezdil na koni. V sedle působil velice sebejistě, a dokonce si s očividným nadšením vyzkoušel i překážky vztyčené v rámci akce Royal Windsor Horse Show, jež se v areálu konala od 11. do 14. května.

Nezdálo se, že by Andrewa trápily nějaké existenční problémy – přestože na něj jeho starší bratr tlačí kvůli vystěhování z královské lóže na panství za dechberoucích 30 milionů liber (813 milionů korun). Svolení pobývat na tomto místě mu totiž udělila jeho zesnulá matka Alžběta II. (†96) před více než 20 lety.

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

Možná to je důvod, proč se tohoto sídla, co je pro něj už tak dlouho domovem, nechce Andrew tak snadno vzdát. Nehrozí mu přitom, že by se mohl stát bezdomovcem – Karel III. mu na oplátku nabízí bydlení v trochu menším, ale zrekonstruovaném Frogmore Cottage – ano, to je to sídlo, které princ Harry (38) s Meghan Markleovou (41) opravili z peněz daňových poplatníků těsně předtím, než v rámci neslavného Megxitu prchli za velkou louži mezi hollywoodskou smetánku.

Podle DailyMailu na to Andrew nehodlá přistoupit a naopak se dožaduje u svého bratra audience, chce si s ním promluvit tváří v tvář a ještě o svém setrvání v Royal Lodge vyjednávat. Zdroje blízké Andrewovi trvají na tom, že je kvůli tomu věčně ve špatné náladě a uzavřený. „Je tak křehký. Nechce nikoho vidět. Posledních 20 let je to jeho rodinný dům. Je opravdu správné ho vyhodit?“

Křehce a mrzutě Andrew ale rozhodně v sedle svého koně nevypadal. A dokonce ani v sedadle svého Range Roveru. A to ani teď, kdy prasklo, že nový král hodlá zavřít kohoutky – a razantně snížit jeho „kapesné“. To dosud činilo 250 tisíc liber (6,7 milionů korun) a zesnulá královna ho Andrewovi pravidelně poskytovala na běžné roční výdaje...

Fotogalerie
39 fotografií