První den po korunovaci, v neděli 7. května, čekal na fanoušky britské královské rodiny slavnostní megakoncert plný hvězd. Vystoupili zde například Lionel Ritchie (73), kapela Take That, Katy Perry (38), operní pěvci Andrea Bocelli (64) a Sir Bryn Terfel (57), písničkářka Freya Ridingsová (29), Alexis Ffrench (53), Paloma Faithová (41) nebo Nicole Scherzingerová (44) z The Pussycat Dolls.

Akci si samozřejmě nemohla nechat ujít ani královská rodina. Krále a královnu doprovodil princ William (41) s princeznou Kate (41), princezny Eugenie (33) a Beatrice (34) s manžely nebo dcera princezny Anne (73) Zara Tindallová s rodinou (41). A s nimi i nejmladší generace princátek.

Jak se zdá, královskou drobotinu nejvíce zaujalo vystoupení Stevea Winwooda (74). Jeho píseň Higher Love si s ním Princ George (9) i princezna Charlotte (8) zazpívali od prvního slova po poslední. Jejich nejmladší bráška, princ Louis (5), měl ale smůlu... Chlapeček, který je známý svým roztomilým rošťáctvím, musel protentokrát zůstat doma.

Tančil i král

Rodičům to nicméně bohatě vynahradili George a Charlotte. Budoucí král sestru popichoval a na přítomné dělal své pověstné „ksichtíky“. Charlotte to neměla jednoduché... Zatímco si chtěla zatančit, s malou vlaječkou ji provokoval i táta William. Nakonec si ale prosadila svou a rozjela roztomilé taneční pohyby. Nadšení vnučky zřejmě inspirovalo i krále a v bocích se zavlnil dokonce i samotný Karel III. (74).

Video
Video se připravuje ...

Okamžiky po korunovaci: Slavnostní průvod Karla III. Blesk TV a Reuters

Fotogalerie
134 fotografií