I první Vánoce po smrti královny Alžběty II. dodržela královská rodina všechno přesně tak, jak to měla panovnice ráda. Na Vánoce nesměla chybět návštěva Sandringhamu, odkud panovnice vždy natáčela svá vánoční poselství, ani procházka 25. prosince ráno do kostela svaté Máří Magdaleny, během které se rodina tradičně zdravila s občany. 

Letos vůbec poprvé doprovodil své rodiče a sourozence i nejmladší syn prince Williama (40) a princezny Kate (40), princ Louis. Čtyřletý chlapec je dobře známý tím, že ho královské povinnosti zrovna dvakrát nezajímají a ve své dětské bezelstnosti se to nezdráhá dávat najevo. Výjimku neudělal ani tentokrát, ačkoli se na svůj věk zhostil role skutečně zodpovědně.

 

Přítomné občany nejprve zasypával úsměvy, způsobně mával, a některým dokonce podal ruku. Pak už mu ale začala být dlouhá chvíle, a tak svou maminku za ruku tahal na všechny možné světové strany, fotografům rozpustile ukazoval, jaké má pod kabátkem šortky, obličej křivil do různých grimas a nakonec nijak nezkrýval nudu a vyčerpání. Na čtyři roky nicméně předvedl skvělý výkon a občané to také náležitě ocenili. 

Vedle Williama a Kate s dětmi Georgem (9), Charlotte (7) a Louisem vystoupil i král Karel III. (74) s královnou Camillou (75), princ Andrew (62) či jeho dcery, princezny Beatrice (34) a Eugenie (32) s manželi. 

Svou premiéru si odbyl i nevlastní syn Beatrice, Christopher Woolf Mapelli Mozzi (6), kterého vyvdala během svatby s londýnským obchodníkem Edoardem Mapellim Mozzim (39) 17. července 2020. Manželé spolu mají ještě dceru Siennu Elizabeth (1,5). 

Video
Video se připravuje ...

Zvídaví princové George a Louis a princeznička Charlotte se ptají přírodovědce Davida Attenborougha na zvířátka. Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
89 fotografií