V pondělí se svět naposledy rozloučil s královnou Alžbětou II., která zesnula 8. září. Na pohřeb jedné z nejdéle vládnoucích panovnic dorazily desítky smutečních hostů a miliony lidí po celém světě sledovaly královninu poslední cestu skrze televizní obrazovky. Pozorní sledující si kromě členů královské rodiny a světových vůdců všimli i jednoho nezvaného návštěvníka – malého zeleného pavouka.

Královna by měla radost 

Během smuteční ceremonie byl na královninu rakev položen květinový věnec, který vybíral sám královnin syn Karel III. Do květin přidal své matce i ručně psaný vzkaz. „V láskyplné a oddané paměti, Charles R.,“ stálo na obálce. Právě po té se v určitou chvíli začal pohybovat malý zelený pavouk.

Někteří lidé věří, že se jedná o dobré znamení. „Na rakvi královny se objevil pavouk. Ti symbolizují umění, trpělivost, ženskou sílu, starověkou moudrost, rovnováhu a propojení,“ uvedl jeden ze sledujících na sociálních sítích. „Také jste viděli, jak po dopise mezi květinami lezl pavouk? Královna by byla jistě šťastná, že ji příroda miluje i po smrti,“ napsala další uživatelka.

Co na to David Attenborough?

Jiní lidé zvíře začali označovat jako „nejslavnějšího pavouka na světě“ nebo jako „nejšťastnějšího pavouka“. Někteří si dovolili i lehce zavtipkovat. „Mohli bychom přimět Davida Attenborougha, aby tuto scénu převyprávěl. Zajímalo by mne, co je to za druh pavouka a jaká je jeho historie,“ komentoval D. Collins na Twitteru.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb královny Alžběty II. s komentářem Jindřicha Forejta! Martin Valeš, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií