Kate se totiž musela zhostit velmi nelehkého úkolu. „Kate nepřijela do Balmoralu, aby mohla zůstat doma s dětmi. Ještě než vyšlo oficiální oznámení z Windsoru, velmi jemně jim (princi Georgovi, princezně Charlotte a princi Louisovi) o smrti královny Alžběty řekla sama,“ řekl zdroj britskému magazínu Closer.

Jenže jak říct tak malým dětem, že jejich milovaná babička, královna a panovnice celé Británie, zemřela? „Chtěla, aby tak tragickou zprávu slyšeli přímo od ní, aby zmírnila jejich šok. Kate pečlivě vybírala slova, která použila a řekla, že Alžběta už je v nebi s princem Philipem. Bylo tam mnoho slz a objetí a pochopitelně, že děti jsou velmi zarmoucené,“ dodal zdroj z blízkého okolí královské rodiny.

Ve chvíli, kdy přišla krutá zpráva o zhoršujícím se stavu královny, princ William neváhal a okamžitě přiletěl do Skotska. Chtěl se svou babičkou strávit její poslední chvíle života. Jeho žena Kate mezitím zůstala ve Windsoru a šla předčasně vyzvednout jejich tři děti v jejich první školní den ze školy The Lambrook School.

Video
Video se připravuje ...

Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.? Videohub

Fotogalerie
28 fotografií