Harry s Meghan byli ve čtvrtek ve Spojeném království, aby se zúčastnili charitativní akce, když je zastihla zpráva o rychlém zhoršení zdravotního stavu královny Alžběty. Jakmile se to dozvěděli, měli oba společně odcestovat do Skotska, ale později bylo rozhodnuto, že Meghan zůstane v Londýně. Ani ona se nakonec charitativní akce nezúčastnila.

A Harry spěchal, jak mohl, ale už po cestě ho zastihla zpráva, že se s milovanou babičkou rozloučit nestihne. Zpráva o smrti přišla 15 minut před přistáním letadla. Fotografové ho pak už jen zastihli, jak na zadním sedadle vozu přijíždějícího do Balmoralu sedí v černém obleku a černé kravatě, zkrátka ve smutečním obleku. Nakonec dorazil hodinu a půl poté, co byla oznámena smrt vladařky. A hned se připojil k truchlícím.

Ale body fanoušků si asi nezíská ani tak. Zatímco byl posledním, kdo dorazil, je totiž vévoda ze Sussexu také prvním, kdo Balmoral opustil. Přijel podle britského Daily Mailu v 7:52 večer (britského času) a hned v 8:28 byl spatřen, jak odjíždí. Seděl v zadní části vozu Range Rover a mířil pryč ze skotského sídla rodiny.

S otcem a bratrem tak strávil jen asi 12 hodin. A teď už zase mizí... Spatřen byl na letišti v Aberdenu. Nejprve ho utěšovali zaměstnanci, pak nasedl do letadla, které už vzlétlo. Podle všeho míří do Windsoru – za Meghan...Není zatím jasné, zda dvojice zůstane v Británii, nebo odcestuje. 

Nestihli to ani další princové

Ačkoli letěli soukromým tryskáčem a pak luxusním SUV s princem Williamem za volantem spěchali ke své matce, ani princové Andrew a Edward to za královnou nestihli. U její smrtelné postele stály pouze její nejstarší děti – princ Charles, nyní již král Karel III., a jeho sestra princezna Anne. Oba totiž tou dobou již ve Skotsku pobývali. 

Přes velmi divoké vztahy královské rodiny s Harrym a Meghan, se princ snaží s rodinou udržovat dobré vztahy a nechybět na zásadních rodinných akcích.

Video
Video se připravuje ...

Královna Alžběta navštívila Česko: Připomeňte si historické okamžiky. Videohub

Fotogalerie
72 fotografií