„Smrt mé milované matky, jejího Veličenstva královny, je pro mě a všechny členy mé rodiny okamžikem největšího smutku," napsal Charles v úvodu prohlášení.

„Hluboce truchlíme nad odchodem vážené panovnice a velmi milované matky. Vím, že její ztráta bude hluboce pociťována v celé zemi, ve společenstvích a Commonwealthu a bezpočtem lidí po celém světě."

„V období smutku a přeměn bude mě i moji rodinu utěšovat vědomí toho, jakému respektu a široké oblibě se královna těšila," uvedl syn zesnulé panovnice.

Video
Video se připravuje ...

Následník trůnu Charles a jeho bouřlivý život Videohub

 
5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

 
5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

 
5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Kompletní online Následníkem trůnu se nyní stal Charlesův 40letý syn William, který má nově titul vévoda z Cornwallu, jeho manželka Katherine pak vévodkyně z Cornwallu.

Královský palác dnes odpoledne informoval, že lékaři jsou znepokojení královniným zdravotním stavem. Do zámku Balmoral se sjeli její nejbližší, na cestě je stále Williamův mladší bratr, princ Harry.

Policie střežící zámek požádala lidi, kteří tam v posledních hodinách přišli, aby místo opustili. Na místě vládne opravdový klid, uvedl zpravodaj televize Sky News.

Fotogalerie
61 fotografií