O Harrym (36) a Meghan (40) vznikl již třetí film, tentokrát s názvem Harry a Meghan: Útěk z paláce. Životopisný snímek o rozkolu britské královské rodiny měl v pondělí preméru ve Spojených státech a okamžitě si získal značnou pozornost.

Kontroverzní dílo ukazuje spory mezi členy rodiny, nechvalně proslulý rozhovor s Oprah Winfreyovou nebo Meghanin potrat, tvůrci do něj ale také zahrnuli smyšlenou autonehodu Harryho manželky, která má odkazovat na osud princezny Diany (†36). 

Nutno podotknout, že lidé z paláce ani samotní členové britské královské rodiny nevycházejí ze snímku úplně nejlépe. Například princ William v jedné scéně rezolutně popírá jakékoli projevy rasismu i Meghanino tvrzení, že se měl palác obávat o Archieho barvu kůže. 

„Problémem není barva, ale kultura. Meghan je Američanka. Chová se víc jako celebrita, než jako členka královské rodiny,“ pronáší ve filmu například herec Jordan Whalen alias princ William. Snímek zobrazuje také spory mezi Williamem a Harrym, kdy Harry Williama jako následníka trůnu prosí, aby „ukončil tu šikanu“. 

Ačkoli je film z velké části fikce, někteří diváci si ho vyložili jako obraz reality. A změnili kvůli němu svůj názor na královskou rodinu i o 180 stupňů. 

„Williame, opravdu tvrdíš, že tvůj bratr není loajální? A co tvůj táta? Ten nebyl loajální vůči tvé mámě. Ale ne, Harry není loajální, protože nechce mít nic společného s blbostmi královské rodiny,“ opřela se například do následníka trůnu jedna divačka na Twitteru a tisíce lidí jí dávaly za pravdu.

VIDEO: Princ William a Harry

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
251 fotografií