Podle Harryho slov by se měli váleční veteráni „navzájem oslovit a nabídnout podporu“, protože afghánští veteráni jsou podle něj vázáni společnou zkušeností. Zprávy o dění v Kábulu ho velmi zasáhly. „To, co se děje v Afghánistánu, rezonuje v celé mezinárodní komunitě Invictus,“ stojí podle DailyMailu v Harryho prohlášení.

K jedné věci ale vévoda ze Sussexu mlčí. V loňském roce byl totiž on i jeho žena Meghan Markleová (40) nařčeni z toho, že se míchají do amerických prezidentských voleb. Vyzvali tehdy voliče, aby odmítli projevy nenávisti, což je interpretováno jako útok na Donalda Trumpa (75) a tichá podpora kampaně Joea Bidena (78), který volby vyhrál a zároveň dotáhl do  konce dřívější Trumpovo rozhodnutí o stažení vojsk z Afghánistánu. Harryho kritici proto namítají, že i on svými postoji nepřímo podpořil chaos, který v zemi už zcela ovládané Tálibánem vládne.

S Bidenovými má Harry s manželkou velmi dobré vztahy, znají se už několik let, současný americký prezident už dříve velmi podporoval hnutí Invictus a tajemnice Bidenových byla jednou z osobností, která pochválila jejich výbušný rozhovor a Oprah Winfreyovou.

Video: Princ William a Harry

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
68 fotografií