Co Harry do své první publikace obsáhne a koho všeho obviní ze svých trápení, na to si fanoušci vévody ze Sussexu budou muset ještě minimálně půl roku počkat.  Královskou rodinu ovšem Harryho nevydané paměti dusí už nyní. Experti se strachují, jaký dopad budou mít na budoucnost monarchie.

William bude nejspíš ten, kdo z toho vyjde úplně nejhůře,“ řekla pro list Daily Mail královská komentátorka a autorka Ingrid Sewardová. „Mezi bratry panuje zlá krev, a pokud Harry napíše o monarchii něco nevhodného, poškodí to hlavně Williama jakožto následníka britského trůnu,“ dodala.

Sewardová očekává, že se pořádného kopance od syna nejspíš nevyhne ani Charles (72). Spisovatelka připomíná princovu odtažitost k Harrymu poté, co zkraje loňského roku s Meghan Markleovou (39) oznámili touhu oprostit se od povinností a pocítit závan hřejivé svobody, ale také chybějící vyjádření k rozhovoru s Oprah nebo k dokumentu, v němž ho Harry vylíčil jako špatného otce.

Do svých pamětí hodlá princ Harry otisknout své dospívání před zraky celého světa, útrapy po smrti matky Diany (†36) a nejspíš také nečekaný odchod do Kalifornie. Knihu plánuje vydat v roce 2022, kdy královna Alžběta II. (95) oslaví platinové jubileum, tedy 70 let na britském trůnu.

VIDEO: Princ William a Harry

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
105 fotografií