Mluvčí vévodů ze Sussexu vehementně odmítá jakákoliv tvrzení o šikaně na pracovišti, které se podle listu The Times s odkazem na bývalého komunikačního tajemníka vévodů Jasona Knaufa měla Meghan Markleová dopustit v roce 2018 proti třem asistentům, z nichž dva svým chováním vyštvala a důvěru třetího značně podkopala.

Muž ve své šokující výpovědi dále doplnil, že se prostřednictvím několika e-mailů vysoce postaveným lidem z řad nejbližších pomocníků monarchů snažil Buckinghamský palác neúspěšně přesvědčit, aby ochránil své zaměstnance. Princ Harry (36) ho měl také prosit, aby v obviněních dále nepokračoval.

Video: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

„Jedná se o vypočítavou, špinavou dezinformační kampaň. Z tohoto hanlivého vykreslení vévodkyně ze Sussexu médii jsme velmi zklamaní,“ sdělil Timesům mluvčí manželské dvojice. Podle něj vůbec není náhoda, že se „zkreslená, několik let stará obvinění s cílem podkopat vévodkyni“ objevila pár dní před odvysíláním skandální zpovědi.

Se svou vlastní a mnohem ostřejší odpovědí na kauzu šikanující herečky přispěchal jejich právník. Nebál se list označit za loutku Buckinghamského paláce. „Times se nechá zneužívat palácem k šíření naprosto falešného příběhu,“ rozohnil se. Monarchové se k jeho reakci prozatím nevyjádřili. Lze předvídat, že si zachovají strojenou důstojnost a jeho slova elegantně překročí.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
78 fotografií