Meghan Markleové (39) a princi Harrymu (36) se počátkem června narodila vysněná dcera, již pojmenovali po dvou významných ženách královské rodiny. A třebaže se vévodové vzdali svých povinností a utekli do Kalifornie, maličká Lilibet Diana tím o rodová privilegia nepřišla. Podle královského protokolu je osmou v následnictví na britský trůn, hned po svém starším bráškovi Archiem (2). Monarchové na ostrovech to ale dlouho ignorovali.

Jak upozornil list Daily Mail, oficiální webové stránky královské rodiny sedm týdnů od narození Lilibet nadále označovali prince Andrewa (61), druhého nejstaršího syna královny Alžběty II. (95), za osmého v pořadí na trůn. Dcera Sussexů se v následnické linii objevila až v pondělí odpoledne, tedy až co si její dvouměsíční absence začala všímat světová média. 

Je tak otázkou, zda se vzhledem ke katastrofickým vztahům mezi monarchy a Sussexy, způsobeným nejen „Megxitem“, ale i šokujícím rozhovorem s Oprah Winfreyovou, v němž manželé očernili rodinu, jednalo o záměrné přehlédnutí, nebo správce webu lidově řečeno zaspal. 

Archieho jméno přitom bylo do následnické linie vytesáno 15 dní po jeho narození. Nejmladší syn Kate Middletonové (39) a prince Williama (39) princ Louis (3) si na pátou pozici počkal pouhých 12 dní, syn Zary (40) a Mika Tindallových (42) Lucas se 22. místa ujal dokonce v den svého narození v březnu letošního roku.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
84 fotografií