V sobotu ráno se na sociální síti vévody a vévodkyně z Cambridge objevil snímek, jenž dokumentoval očkování Kate Middletonové. Svou první dávku vakcíny proti nebezpečnému viru covid-19, který obrátil celý svět vzhůru nohama, dostala v pátek, údajně ihned poté, co se společně s princem Williamem vrátila domů po královské návštěvě Skotska. „Jsem nesmírně vděčná všem, kdo pomáhají s očkováním. Děkuji za všechno, co děláte,“ vzdala pak hold nemocničnímu personálu.

Do londýnského vědeckého muzea, kde Kate očkování podstoupila (a které se nachází kousek od Kensingtonského paláce, v němž vévodkyně žije se svým manželem a svými třemi dětmi), dorazila velice civilně. Přestože je jasné, že u očkování nejde o nějakou módní přehlídku, všechny příznivce britské královské rodiny i tak příjemně překvapilo, že se pro tuto příležitost oblékla do docela obyčejných modrých riflí a bílého trička bez rukávů - a i tak jí to velice slušelo.

„Copak všichni v téhle rodině mají pěkně tvarované ruce?“ podivovali se fanoušci na instagramu. Poukazovali tím na snímek Williama, jenž dostal svou první dávku vakcíny už před 10 dny. Na zveřejněné fotografii totiž předvedl pořádně vypracované paže, které by u něj pod sakem, v němž se nejčastěji objevuje na veřejnosti, rozhodně nikdo nečekal.

VIDEO: Vévodkyně Kate vs. princezna Diana: Pět věcí, které mají společné!

Video
Video se připravuje ...

Vévodkyně Kate vs. princezna Diana: Pět věcí, které mají společné! Videohub

Ani královskému paláci se nákaza virem covid-19 nevyhnula, manžel Kate nemoc loni prodělal, ale palác to dlouho tajil, aby zabránil nežádoucí publicitě a panice. Podle britského deníku The Sun byl pozitivně testován na koronavirus již v dubnu loňského roku, tedy krátce poté, co pandemie propukla v plné síle. Tuto informaci následně pro BBC potvrdil i mluvčí královské rodiny. Kromě vévody z Cambridge prodělal covid-19 také Williamův otec, princ Charles (72).

Nejstarší syn královny Alžběty II. (95) měl však i vzdor svému vysokému věku lehký průběh nemoci, v jednom z rozhovorů se svěřil, že pouze na čas ztratil čich a chuť. William, jenž se z obavy, aby nenakazil i zbytek své rodiny, přesunul do izolace v rodinném sídle Norfolk, na rozdíl od něj musel vyhledat pomoc soukromých lékařů a měl problémy s dýcháním. Přitom je to mladý člověk v dobré kondici…

Fotogalerie
85 fotografií